Истината – Новинарският портал

Путин: Номерът, който Западът направи на СССР няма да мине при Русия

„Няма да позволим на никого да се намесва във вътрешните ни работи. Русия доказа, че може да се справи с всяко предизвикателство. В руското общество преобладават ценности като милосърдие, взаимопомощ и солидарност. Абсолютното мнозинство от руснаците подкрепи специалната операция. Беше направен опит да се отслаби Русия отвътре, но не им излязоха сметките.

Президентът Владимир Путин смята, че в лицето на САЩ Русия си има работа с държава, чиито управляващи среди предприемат открити враждебни действия срещу нея.

„Те сериозно ще обсъждат въпроси на стратегическата стабилност, като същевременно се опитват да нанесат стратегическо поражение на Русия на бойното поле“, припомни Путин.

„Следователно имаме всички основания да смятаме, че думите на днешните американски власти за предполагаемата им заинтересованост от преговори с нас по въпросите на стратегическата стабилност са демагогия“, каза Владимир Путин. В навечерието на президентските избори в САЩ те просто искат да покажат на гражданите си, че все още управляват света, каза Путин.

Западът се опитва да въвлече Русия в надпревара във въоръжаването, както някога СССР.  Като правят това, те искат да повторят номера, който успяха през 80-те години със Съветския съюз“, добави Владимир Путин. Според държавния глава сега за нас е важно да излезем на качествено ново ниво на развитие на армията и флота.

Западните страни искаха да направят с Русия това, което направиха с други страни, включително Украйна, но руските войници доказаха, че това е невъзможно. Русия винаги ще помни падналите си герои, каза руският президент Владимир Путин в началото на годишното си послание към Федералното събрание и обяви минута мълчание.

Ето какво още каза руският президент:

Exit mobile version