Истината – Новинарският портал

Радев: Нека не чакаме да ни будят, а да се събудим сами! Съдбата ни е в нашите ръце!

Нека не чакаме друг да ни буди, а да бъдем будни. Нека не се поддаваме на манипулации. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти по време на честването на Деня на народните будители. Той допълни:

Това е петата година, в която имам честта да бъдем заедно и да говорим на празника. Всеки път отдавах почит на героите на духа и културата. В началото говорих за събуждане. Миналата година преживяхме голямото народно събуждане. Проблемите се изричат на глас.

Хиляди българи издигнаха своя глас с искания за по-справедлив живот и всеки свободен гражданин беше будител! Всеки от непримиримите, който със светлината на телефона си се вля в морето от светлини тук, на площада в София и в много други градове в цялата страна, беше будител.

Всеки сънародник зад граница, който показа, че българите навсякъде по света са единни в искането си за модерна и европейска България, беше будител. В тези трудни времена всички: лекари, учители или обикновени хора, подали солидарна ръка на нуждаещите се, всички, които приеха изпитанието с достойнство и мисъл за другия, са пример за нас. Затова тази година, повече от всякога, хиляди хора изпълниха със смисъл празника на будителите, допълва президентът.

Exit mobile version