Радев: Нека не чакаме да ни будят, а да се събудим сами! Съдбата ни е в нашите ръце!

България отблизо
Нека не чакаме друг да ни буди, а да бъдем будни. Нека не се поддаваме на манипулации. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти по време на честването на Деня на народните будители. Той допълни:

Това е петата година, в която имам честта да бъдем заедно и да говорим на празника. Всеки път отдавах почит на героите на духа и културата. В началото говорих за събуждане. Миналата година преживяхме голямото народно събуждане. Проблемите се изричат на глас.

Хиляди българи издигнаха своя глас с искания за по-справедлив живот и всеки свободен гражданин беше будител! Всеки от непримиримите, който със светлината на телефона си се вля в морето от светлини тук, на площада в София и в много други градове в цялата страна, беше будител.

Всеки сънародник зад граница, който показа, че българите навсякъде по света са единни в искането си за модерна и европейска България, беше будител. В тези трудни времена всички: лекари, учители или обикновени хора, подали солидарна ръка на нуждаещите се, всички, които приеха изпитанието с достойнство и мисъл за другия, са пример за нас. Затова тази година, повече от всякога, хиляди хора изпълниха със смисъл празника на будителите, допълва президентът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *