Истината – Новинарският портал

Радев с тежки думи за 400-те шева, неадекватните закони и Борисов

Виждате, че форумите преливат от агресия. Изготвят се списъци на неблагонадеждни журналисти. Интелектуалци призовават за цензура на медиите.

 

В същото време се заличава паметта за антифашизма. Българи застават срещу българи. Тиражират се антисемитски текстове. Това е настъпление срещу свободата и демокрацията“, това заяви президентът Румен Радев след официалното връчване на дипломите на слушателите от випуск „Васил Левски“ – 2023 на Военна академия „Георги Стойков Раковски“.

Правораздавателните органи не реагираха адекватно на недопустимото варварство в Стара Загора„, допълни той във връзка с ужасяващото деяние извършено от Георги Николаев към 18-годишната Дебора в Стара Загора. Не може да те нарежат по цялото тяло, да имаш 400 шева и това да е лека телесна повреда. А психологическата травма, която е много по-ужасна и която остава за цял живот? Кой ще осъди насилника и заради травмата?

Нашето общество реагира много по-адекватно и гневно осъди насилието и касапщината. И иска справедлива присъда.

„Искам да заявя, че не е проява на добър вкус да се оправдават нелепите промени в Конституцията с това в Стара Загора. Необходими са промени в различни закони, които да правят точно това – да поставят ясни критерии за нарушенията и степента на наказанията. Оказва се, че сега много закони са неадекватни“, коментира още Радев.

„Проектът за промени в Конституцията е част от настъплението срещу демокрацията.

Не искам да слизам до нивото на говорене на г-н Борисов и ако трябва да обвиняваме някой, че той отново започва говори по този начин – това са Петков, Василев и Христо Иванов, които му подариха индулгенция, легитимация и възможността отново да говори по този начин.

Може би в своята изнервеност той наруши стар принцип, че в дома на обесения не се говори за въже. Чудя се как повдига отново темата за магистралите“, каза още държавният глава.

„Кои магистрали? Преди да е дал ясен отговор на въпроса къде отидоха чувалите с парите от неговите магистрали?

Защо магистралите му се разпадат? Защо хвърлянето на асфалт е било като камуфлаж, което доказаха всички извършени проби. Вие сами нарекохте това „грабежът на века“, завърши той.

Exit mobile version