Радев с тежки думи за 400-те шева, неадекватните закони и Борисов

България отблизо

Виждате, че форумите преливат от агресия. Изготвят се списъци на неблагонадеждни журналисти. Интелектуалци призовават за цензура на медиите.

 

В същото време се заличава паметта за антифашизма. Българи застават срещу българи. Тиражират се антисемитски текстове. Това е настъпление срещу свободата и демокрацията“, това заяви президентът Румен Радев след официалното връчване на дипломите на слушателите от випуск „Васил Левски“ – 2023 на Военна академия „Георги Стойков Раковски“.

Правораздавателните органи не реагираха адекватно на недопустимото варварство в Стара Загора„, допълни той във връзка с ужасяващото деяние извършено от Георги Николаев към 18-годишната Дебора в Стара Загора. Не може да те нарежат по цялото тяло, да имаш 400 шева и това да е лека телесна повреда. А психологическата травма, която е много по-ужасна и която остава за цял живот? Кой ще осъди насилника и заради травмата?

Нашето общество реагира много по-адекватно и гневно осъди насилието и касапщината. И иска справедлива присъда.

„Искам да заявя, че не е проява на добър вкус да се оправдават нелепите промени в Конституцията с това в Стара Загора. Необходими са промени в различни закони, които да правят точно това – да поставят ясни критерии за нарушенията и степента на наказанията. Оказва се, че сега много закони са неадекватни“, коментира още Радев.

„Проектът за промени в Конституцията е част от настъплението срещу демокрацията.

Не искам да слизам до нивото на говорене на г-н Борисов и ако трябва да обвиняваме някой, че той отново започва говори по този начин – това са Петков, Василев и Христо Иванов, които му подариха индулгенция, легитимация и възможността отново да говори по този начин.

Може би в своята изнервеност той наруши стар принцип, че в дома на обесения не се говори за въже. Чудя се как повдига отново темата за магистралите“, каза още държавният глава.

„Кои магистрали? Преди да е дал ясен отговор на въпроса къде отидоха чувалите с парите от неговите магистрали?

Защо магистралите му се разпадат? Защо хвърлянето на асфалт е било като камуфлаж, което доказаха всички извършени проби. Вие сами нарекохте това „грабежът на века“, завърши той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *