Истината – Новинарският портал

Рашков: Прокуратурата да ми даде списъка с 19-те имена и ще ги разследвам всичките!

Министърът на вътрешните Бойко Рашков все още не е получил от прокуратурата папката с 19-те имена, оставени като задача от премиера Кирил Петков. Ако ми възложат оттам, веднага ще разследвам всяко едно име, каза вътрешният министър.

По темата за закона ‘Магнитски“, Рашков заяви, че доколкото му е известно едно от лицата вече се е освободило от имотите си. Остават още няколко, като Рашков не каза имена, но посочи, че става въпрос за хора от Бюрото за контрол на СРС-та (Илко Желязков) и за човек от Дубай, явно визирайки Васил Божков. Какъв е ефектът от разследването Рашков няма информация. Ако прокуратурата възложи на МВР, те ще се заемат с този въпрос, но държавното обвинение се старае да държи горещите картофи при себе си, изтъкна Бойко Рашков.

По отношение разследването на АМ „Хемус“, Рашков уточни, че разследването не е само едно. Едно от делата се намира в Националната следствена служба и до момента няма информация какво се случва с него, за да знае обществото какъв ще бъде ефектът от положителните усилия.

В ГДНП приключи проверка от сагата по „Хемус“ отпреди два месеца, но МВР нямат информация дали прокуратурата се е запознала с материалите.

ГДБОП също осъществява разследване по лот 5 и скоро време ще има информация за нови разкрития. МВР действа и по други събития по автомагистралите, свлачищата и язовирите. Освен това МВР осъществява и разследване за ПАВЕЦ Чаира.

По другата гореща тема от последните дни „Булгаргаз“, Бойко Рашков заяви, че явно МВР ще трябва да се насочи и към „Булгаргрансгаз“.

Вътрешният министър отговори и на въпрос за полицейската операция в Карнобат. Рашков обясни, че става въпрос за измами по подобие на телефонните измамници, но подобно. МВР е решило да предприеме мерки в цялата страна, където има данни, че местни измамници тероризират населението. За това Бойко Рашков призова хората да се обръщат към МВР.

Exit mobile version