Рашков: Прокуратурата да ми даде списъка с 19-те имена и ще ги разследвам всичките!

България отблизо

Министърът на вътрешните Бойко Рашков все още не е получил от прокуратурата папката с 19-те имена, оставени като задача от премиера Кирил Петков. Ако ми възложат оттам, веднага ще разследвам всяко едно име, каза вътрешният министър.

По темата за закона ‘Магнитски“, Рашков заяви, че доколкото му е известно едно от лицата вече се е освободило от имотите си. Остават още няколко, като Рашков не каза имена, но посочи, че става въпрос за хора от Бюрото за контрол на СРС-та (Илко Желязков) и за човек от Дубай, явно визирайки Васил Божков. Какъв е ефектът от разследването Рашков няма информация. Ако прокуратурата възложи на МВР, те ще се заемат с този въпрос, но държавното обвинение се старае да държи горещите картофи при себе си, изтъкна Бойко Рашков.

По отношение разследването на АМ „Хемус“, Рашков уточни, че разследването не е само едно. Едно от делата се намира в Националната следствена служба и до момента няма информация какво се случва с него, за да знае обществото какъв ще бъде ефектът от положителните усилия.

В ГДНП приключи проверка от сагата по „Хемус“ отпреди два месеца, но МВР нямат информация дали прокуратурата се е запознала с материалите.

ГДБОП също осъществява разследване по лот 5 и скоро време ще има информация за нови разкрития. МВР действа и по други събития по автомагистралите, свлачищата и язовирите. Освен това МВР осъществява и разследване за ПАВЕЦ Чаира.

По другата гореща тема от последните дни „Булгаргаз“, Бойко Рашков заяви, че явно МВР ще трябва да се насочи и към „Булгаргрансгаз“.

Вътрешният министър отговори и на въпрос за полицейската операция в Карнобат. Рашков обясни, че става въпрос за измами по подобие на телефонните измамници, но подобно. МВР е решило да предприеме мерки в цялата страна, където има данни, че местни измамници тероризират населението. За това Бойко Рашков призова хората да се обръщат към МВР.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *