Истината – Новинарският портал

Ренета Инджова предрече тежки дни за Румен Радев! Ето какво ще му се случи!

Ако президентът продължи да търси истината за българската политическа система и да задава неудобни въпроси публично,  го очаква погром.

Това прогнозира екс служебната премиерка  Ренета Инджова, която успя да се вмести за кратко интервю между актуални красавици, политици-пеперудки и водещите на „Гласът на България“ в иначе уж актуалния обзор на седмицата по бТВ.

Отлично  познавам прийомите на българската власт в момента. Думите на Радев успяха да засегнат много хора. И той трябва да се готви за война. Според мен капаните, шантажите ще са непрекъснати, ще му се поставят клопки, ще му се преиначават думите, ще се канят в студиата специалисти да внушават какви безсмислици говори, ще има силен натиск върху общественото мнение и всякакви манипулации. Всичко, което е в арсенала на властта, ще бъде употребено срещу него.

Дори вие, журналистите, ще бъдете принудени да изкривявате истината, да давате много време за празни приказки и малко по същество, ще режете хората, които искат да защитят президента, ще им давате като на мен само 10 минути ефирно време, ще ги прекъсвате, ще спорите с тях, защото иначе ще се разделите с работата си. Отлично познавам как работят управляващите в момента и на какво са способни, за да заглушат гласа на истината.

„Вероломното нападение над правителството, както определи  Борисов кратката реч на президента,  трябваше да има някакви правови последствия, обаче чухме само много думи и не видяхме нито едно нормално и законно действие.

Главният прокурор трябваше да се самосезира. Защото първо ставаше дума за престъпна схема и второ, защото фактите бяха изнесени  не от който и да е, а от президента на републиката.  Това обаче не се случи. И никой не се учуди даже, защото всички знаят,  че прокуратурата у нас е неработеща институция или ако заработи то е срещу правовата държава в услуга на определени лица и кръгове.

В друга  държава досега въпросите на президента към премиера щяха да бъдат разяснени вече и  прокуратурата щеше да даде отговор на народа. У нас такова нещо няма. Има мълчание и атака по невидимите фронтове.

Няма да е лесно на Радев. За мен той държи козове срещу Борисов и каза много малко от това, което знае. Като опитен стратег и генерал запази повечето факти за себе си. И ако го атакуват, ще им отвърне с тях. Приветствам смелостта му да се изправи срещу кръгове, срещу които никой досега не е посмял.  Крайно време беше някоя от институциите, а в случая най-добре беше да е президентът, да каже на глас истини, които всички знаят, но всички мълчат.

Мълчат и от ЕС, въпреки че са в НДК в момента. Те също не са чули, или се правят, че не са чули, че домакинът им, българския премиер, бе обвинен в корупция и то не от кого да е, а от българския президент. Държат се като съюз, който е паднал от отвъдното.

По същия начин се държат и българските медии. Нито една не покани Радев за интервю.

Защо?

Ренета Инджова зададе този въпрос, но всички знаем отговора му.

Знаем чии са телевизиите, знаем как се канят гости, кой одобрява поканените, как е ясно предварително какво ще говорят те.

Канят се едни и същи хора, те от своя страна повтарят като мантра едно и също и пак и пак. И когато една неистина бъде повторена сто пъти, тя заприличва на истина.

Права е Инджова.

Българският народ иска да чуе какво има да му каже президента.

Какво ще каже Борисов е ясно.

Ще отрича всичко до дупка и ще се хвали с магистралите и санирането.

Ще отрича и да има напрежение между институциите.

Да.

Напрежение няма.

Има чиста война.

И от нас зависи кой ще победи.

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

Exit mobile version