Истината – Новинарският портал

Русия предупреди САЩ и НАТО: Спрете оръжията и наемниците за Украйна!

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин поиска САЩ и страните от НАТО да спрат да доставят оръжие и да изпращат наемници в Украйна.

Това изпрати той като призив на руския парламент към Вашингтон и Брюксел.

Според него всеки ден украинските националисти използват мирни жители като жив щит.

„Страните от НАТО ги снабдяват с оръжия и боеприпаси. Наемници, които попълват редиците на националистическите батальони, се набират на територията на страните от Северноатлантическия алианс със съгласието на тяхното ръководство“, заяви парламентаристът.

Това означава, заяви Володин, че САЩ и НАТО носят пълната отговорност за случващото се в Украйна. Скоро ще се наложи, предупреди шефът на руския парламент, САЩ, ЕС и НАТО да отговарят и за други последствия на територията на Европа.

Става дума за икономическата криза, която вече започва да бушува в Европейския съюз, заради санкциите, които налага на Руската федерация. Русия има неизчерпаеми ресурси и няма да усети толкова остро санкциите. Но народите на Европа ще трябва да купуват много по-скъп бензин, природен газ и ток, а цените на стоките от първа необходимост вече галопират нагоре.

За всичко това вината ще е на техните правителства и на политиците от Запада, които си играят на санкции и русофобия, докато техните народи страдат от недоимък и мизерия.

Той подчерта, че политиците на европейските страни първо трябва да предоставят на украинското население хуманитарна помощ, а не боеприпаси.

„В това отношение ООН трябва да вземе решение. И не се ръководете от двойни стандарти.
Ако искате бърз мир, вземете незабавни решения, иначе ще страдате много повече от нас“, обобщи председателят на Държавната дума.

Exit mobile version