Русия предупреди САЩ и НАТО: Спрете оръжията и наемниците за Украйна!

Свят

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин поиска САЩ и страните от НАТО да спрат да доставят оръжие и да изпращат наемници в Украйна.

Това изпрати той като призив на руския парламент към Вашингтон и Брюксел.

Според него всеки ден украинските националисти използват мирни жители като жив щит.

„Страните от НАТО ги снабдяват с оръжия и боеприпаси. Наемници, които попълват редиците на националистическите батальони, се набират на територията на страните от Северноатлантическия алианс със съгласието на тяхното ръководство“, заяви парламентаристът.

Това означава, заяви Володин, че САЩ и НАТО носят пълната отговорност за случващото се в Украйна. Скоро ще се наложи, предупреди шефът на руския парламент, САЩ, ЕС и НАТО да отговарят и за други последствия на територията на Европа.

Става дума за икономическата криза, която вече започва да бушува в Европейския съюз, заради санкциите, които налага на Руската федерация. Русия има неизчерпаеми ресурси и няма да усети толкова остро санкциите. Но народите на Европа ще трябва да купуват много по-скъп бензин, природен газ и ток, а цените на стоките от първа необходимост вече галопират нагоре.

За всичко това вината ще е на техните правителства и на политиците от Запада, които си играят на санкции и русофобия, докато техните народи страдат от недоимък и мизерия.

Той подчерта, че политиците на европейските страни първо трябва да предоставят на украинското население хуманитарна помощ, а не боеприпаси.

„В това отношение ООН трябва да вземе решение. И не се ръководете от двойни стандарти.
Ако искате бърз мир, вземете незабавни решения, иначе ще страдате много повече от нас“, обобщи председателят на Държавната дума.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *