Истината – Новинарският портал

Руската армия премина в настъпление и нанесе поразяващ удар на най-важния участък от фронта

В района на Времевския подстъп резервни части на Въоръжените сили на Руската федерация преминаха в настъпление срещу украинските формирования. 

 

В резултат на контраатаката руските войски са успели да изтласкат украинските формирования и да изтеглят фронтовата линия напред. Според данни на военни кореспонденти в Telegram, линията на фронта е изтеглена напред между селищата Урожайное и Новодонецкое.

Сега руските части продължават да се бият в района на селището Урожайное. Част от това село е в т.нар. „сива зона“. Предните украински формации са отблъснати назад от руските войски.

Преди това ситуацията на Времевския подстъп беше доста трудна. Военните кореспонденти нарекоха това място „горещия и най-важен участък“ на фронта. Но сега руските войски засилиха действията си, а въоръжените сили на Украйна отстъпват в тази посока вече втори ден. Украинското командване няма друг избор, освен да изведе допълнителни резерви от своите войски, които също са безмилостно унищожавани в битки.

След като позициите и местата на струпване на военна техника, въоръжение и личен състав на Въоръжените сили на Украйна бъдат разкрити от руските разузнавачи, артилерията и авиацията мигновено нанасят удари по тях.

Освен това в Запорожието и Южно-Донецкото направление голямо количество военна техника, изпратена на Украйна от западни държави, се „утилизира“ от руските оръжия.

Exit mobile version