Руската армия премина в настъпление и нанесе поразяващ удар на най-важния участък от фронта

Свят

В района на Времевския подстъп резервни части на Въоръжените сили на Руската федерация преминаха в настъпление срещу украинските формирования. 

 

В резултат на контраатаката руските войски са успели да изтласкат украинските формирования и да изтеглят фронтовата линия напред. Според данни на военни кореспонденти в Telegram, линията на фронта е изтеглена напред между селищата Урожайное и Новодонецкое.

Сега руските части продължават да се бият в района на селището Урожайное. Част от това село е в т.нар. „сива зона“. Предните украински формации са отблъснати назад от руските войски.

Преди това ситуацията на Времевския подстъп беше доста трудна. Военните кореспонденти нарекоха това място „горещия и най-важен участък“ на фронта. Но сега руските войски засилиха действията си, а въоръжените сили на Украйна отстъпват в тази посока вече втори ден. Украинското командване няма друг избор, освен да изведе допълнителни резерви от своите войски, които също са безмилостно унищожавани в битки.

След като позициите и местата на струпване на военна техника, въоръжение и личен състав на Въоръжените сили на Украйна бъдат разкрити от руските разузнавачи, артилерията и авиацията мигновено нанасят удари по тях.

Освен това в Запорожието и Южно-Донецкото направление голямо количество военна техника, изпратена на Украйна от западни държави, се „утилизира“ от руските оръжия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *