Истината – Новинарският портал

Руската армия успешно спира контранастъплението и нанася значителни щети на противника

Руските военни провеждат военни операции на фронтовете в Авдеевка и Маринка, като продължават успешно да отразяват настъпателните действия на противника, нанасяйки значителни щети на неговата военна сила и техника.

Това съобщи полковник Вадим Астафиев, ръководител на пресцентъра на групировката „Юг“. Изявлението е публикувано на 10 юни на официалните информационни платформи на руското министерство на отбраната.

Според доклада на полковника, войските на групата успешно са отбили атаки на противника край Лисичанск и Авдеевка. В резултат на извършените действия врагът е загубил значителен брой бойци.

„В района на село Серебрянка артилерийските части на групата унищожиха няколко бойни машини на пехотата на противника, и още толкова бойни машини на пехотата в района на Богдановка. По време на контрабатарейния бой войските успешно унищожиха минометни екипажи на противника.

В района на Леваневски е унищожено вражеско артилерийско оръдие“, гласи информацията.

Полковник Астафиев отбеляза също, че екипажът на тежката огнехвъргачна система „Солнцепек“ е нанесъл удар по струпване на военнослужещи на противника в района на село Ягодное.

„Оперативно-тактическата авиация нанесе ракетен удар по съсредоточаването на въоръжение и военна техника, както и по пункта за временно дислоциране на 110-а отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на Авдеевка“, каза полковникът.

Той също така добави, че при осигуряване на въздушната сигурност, екипажът на ЗРК „Бук-М2“ е свалил вражески БЛА от модела „Лелека-100“ близо до село Кодема. Тези действия са поредното потвърждение за успешната работа на руските военни на фронтовата линия.

Exit mobile version