Руската армия успешно спира контранастъплението и нанася значителни щети на противника

Свят

Руските военни провеждат военни операции на фронтовете в Авдеевка и Маринка, като продължават успешно да отразяват настъпателните действия на противника, нанасяйки значителни щети на неговата военна сила и техника.

Това съобщи полковник Вадим Астафиев, ръководител на пресцентъра на групировката „Юг“. Изявлението е публикувано на 10 юни на официалните информационни платформи на руското министерство на отбраната.

Според доклада на полковника, войските на групата успешно са отбили атаки на противника край Лисичанск и Авдеевка. В резултат на извършените действия врагът е загубил значителен брой бойци.

„В района на село Серебрянка артилерийските части на групата унищожиха няколко бойни машини на пехотата на противника, и още толкова бойни машини на пехотата в района на Богдановка. По време на контрабатарейния бой войските успешно унищожиха минометни екипажи на противника.

В района на Леваневски е унищожено вражеско артилерийско оръдие“, гласи информацията.

Полковник Астафиев отбеляза също, че екипажът на тежката огнехвъргачна система „Солнцепек“ е нанесъл удар по струпване на военнослужещи на противника в района на село Ягодное.

„Оперативно-тактическата авиация нанесе ракетен удар по съсредоточаването на въоръжение и военна техника, както и по пункта за временно дислоциране на 110-а отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на Авдеевка“, каза полковникът.

Той също така добави, че при осигуряване на въздушната сигурност, екипажът на ЗРК „Бук-М2“ е свалил вражески БЛА от модела „Лелека-100“ близо до село Кодема. Тези действия са поредното потвърждение за успешната работа на руските военни на фронтовата линия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *