Истината – Новинарският портал

Руските ракетни удари разглобиха Киев и Западна Украйна! Ето какво се случва!

Във вторник руските войски продължиха да нанасят масирани удари по съоръженията за военно командване и контрол и енергийната система на Украйна, всички цели на тези удари бяха постигнати, заяви говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от БТА.

 

„Днес въоръжените сили на Руската федерация продължиха нанасянето на масиран удар с далекобойно високоточно оръжие с въздушно и морско базиране по съоръжения за военно командване и управление и енергийната система на Украйна. Всички набелязани цели са поразени.

Армията на ДНР заедно с руската армия е унищожила склад с боеприпаси за американските реактивни системи за залпов огън HIMARS, като ликвидираният склад се е намирал близо до село Предтечино,  заяви говорителят на руското министерство на отбраната.

Руското министерство съобщава за още пет унищожени склада с боеприпаси и ракетно-артилерийско оръжие на украинските военни, включително Приморската обединена групировка на Въоръжените сили на Украйна близо до Николаев.

Дори украинските власти в Лвов признаха, че са изстреляни десетки ракети по региона. 

Те отбелязват, че ударът е бил комбиниран, като руската авиация е изстреляла стратегически ракети Х-101,  но има и ракети от Черно море, като е възможно да са използвани ракети „Искандер“. Основният удар е нанесен върху енергийната инфраструктура, а голяма част от региона е останал без електричество.

„Доста подстанции на националната енергийна компания „Укрэнерго“ са били повредени. От тях нищо не остана, вайкат се Киевските наместници.

Exit mobile version