Руските ракетни удари разглобиха Киев и Западна Украйна! Ето какво се случва!

Свят

Във вторник руските войски продължиха да нанасят масирани удари по съоръженията за военно командване и контрол и енергийната система на Украйна, всички цели на тези удари бяха постигнати, заяви говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от БТА.

 

„Днес въоръжените сили на Руската федерация продължиха нанасянето на масиран удар с далекобойно високоточно оръжие с въздушно и морско базиране по съоръжения за военно командване и управление и енергийната система на Украйна. Всички набелязани цели са поразени.

Армията на ДНР заедно с руската армия е унищожила склад с боеприпаси за американските реактивни системи за залпов огън HIMARS, като ликвидираният склад се е намирал близо до село Предтечино,  заяви говорителят на руското министерство на отбраната.

Руското министерство съобщава за още пет унищожени склада с боеприпаси и ракетно-артилерийско оръжие на украинските военни, включително Приморската обединена групировка на Въоръжените сили на Украйна близо до Николаев.

Дори украинските власти в Лвов признаха, че са изстреляни десетки ракети по региона. 

Те отбелязват, че ударът е бил комбиниран, като руската авиация е изстреляла стратегически ракети Х-101,  но има и ракети от Черно море, като е възможно да са използвани ракети „Искандер“. Основният удар е нанесен върху енергийната инфраструктура, а голяма част от региона е останал без електричество.

„Доста подстанции на националната енергийна компания „Укрэнерго“ са били повредени. От тях нищо не остана, вайкат се Киевските наместници.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *