Истината – Новинарският портал

Руските щурмоваци напредват, подкрепени от бойни хеликоптери

Руската армия е увеличила броя на щурмовете и настъпателните действия на Южния фронт в Украйна. Това съобщи командващият оперативно-стратегическата група войски „Таврия“ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) бригаден генерал Александър Търнавски в канала си в Telegram, предава УНИАН.

„Руските сили увеличиха активността на бойните хеликоптери и военната авиация и броя на щурмовите и настъпателни действия. В оперативната зона на ОСГВ „Таврия“ противникът нанесе 56 въздушни удара, проведе 68 бойни сблъсъци и извърши 665 артилерийски обстрела“, отбеляза той.

В същото време се отбелязва, че на украинските войски е все по-трудно да държат линията на отбрана, заради многобройните активни действия на руските части в определени райони. „При това положение загубите на бронирана техника и жива сила не могат да се предотвратят и възлизат на 42 единици военна техника, в частност 4 танка, 8 бойни бронирани машини, 1 ЗРС, 10 БПЛА, 18 автомобила, 1 единица специална техника, както и два склада с гориво и боеприпаси“, съобщават руски командири.

Това се случва по цялото протежение на фронта, понеже украинските подразделения вече нямат достатъчно бойци и боеприпаси, а и моралният дух е на много ниско ниво. Пред частите на украинските военни подразделения няма много голям избор, затова мнозина предпочитат да се предадат, когато положението стане безизходно.

Exit mobile version