Руските щурмоваци напредват, подкрепени от бойни хеликоптери

Свят

Руската армия е увеличила броя на щурмовете и настъпателните действия на Южния фронт в Украйна. Това съобщи командващият оперативно-стратегическата група войски „Таврия“ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) бригаден генерал Александър Търнавски в канала си в Telegram, предава УНИАН.

„Руските сили увеличиха активността на бойните хеликоптери и военната авиация и броя на щурмовите и настъпателни действия. В оперативната зона на ОСГВ „Таврия“ противникът нанесе 56 въздушни удара, проведе 68 бойни сблъсъци и извърши 665 артилерийски обстрела“, отбеляза той.

В същото време се отбелязва, че на украинските войски е все по-трудно да държат линията на отбрана, заради многобройните активни действия на руските части в определени райони. „При това положение загубите на бронирана техника и жива сила не могат да се предотвратят и възлизат на 42 единици военна техника, в частност 4 танка, 8 бойни бронирани машини, 1 ЗРС, 10 БПЛА, 18 автомобила, 1 единица специална техника, както и два склада с гориво и боеприпаси“, съобщават руски командири.

Това се случва по цялото протежение на фронта, понеже украинските подразделения вече нямат достатъчно бойци и боеприпаси, а и моралният дух е на много ниско ниво. Пред частите на украинските военни подразделения няма много голям избор, затова мнозина предпочитат да се предадат, когато положението стане безизходно.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *