Истината – Новинарският портал

Руски бойци: Благодарим, България! И Видео

В живота на всеки човек има необикновени малки радости, които имат голяма сила и значение. И се помнят цял живот с трепет.

На някого може да му се стори малко и незначително това, че от България ( първата страна, която изпраща послание към руските военни) бяха изпратени писма, събирани от цяла България, заедно с мартенички, икони, календари и Самарското знаме.
Но това е много сърдечен жест. Можем да се поздравим, че успяхме да пуснем силата на кода завещан от дедите ни «Съединението прави силата». Ако някой пита кой организира акцията «изпрати писмо на руския войник» -отговора е прост. Сърцето на българина. И това тупкане успя да пренесе желанието ни да изпратим добри думи до руските воини-защитници.

Руски герой и защитник държи в ръцете си знаменце на България, закичен с мартеничка  ( през юли) и с треперещ глас казва » Спасибо…». Военният с позивна «Скала» силен и смел, до него даже когато стоиш се чувства някаква много мощна мъжка сила при връчването на писмата от България разказа, че този ден ще запомни завинаги.
Преди колегите журналисти да започнат записа, той сподели зад кадър:

 

 

 

съпругата на висш руски офицер, мама на три деца. Изящна, нежна, фина и смела руска жена. Доброволец от «Ковчег Ноемы», която всяка седмица изпраща на фронта необходимите неща и подкрепа за руските воини-защитници. Именно тя е нашето мостче, за да изпратим писмата в ръцете на руските военни.


Миг, който ще запомня за цял живот. Братска прегръдка на два славянски народа. Цялата треперих от вълнение, защото знаех и разбирах, че като българка давам парченце любов събирано от цяла България. Изключителна отговорност и чест.

Българи! Всеки един от нас може да се гордее, че успяхме заедно

«Сутринта ми звъннаха, казаха че имам приятна бойна задача- да посрещна писма и подаръци от България, за да бъдат изпратени на фронта. Знаете, ли, нашия народ ни подкрепя през цялаото време, итова ни дава сила, но сега силата ни се удвоява, защото получаваме подкрепа от друга страна, и народът от там ни казва ние сме с вас…това е много ценно и неочаквано. Да кажа, че бях удивен все едно нищо не съм казал.Усещането е топло и приятно. И ни дава разбиране, че и вдруги страни разбират какво правим и ни подкрепят, и знаят, че делото ни е право…какво мога да кажа? Благодаря България.

И благодарим на колегите от Ефир.инфо за красиво подбраните кадри снимани на телефон с треперещи от вълнение и радост ръце- за оформянето, монтажа и подкрепата. Българи, всички заедно успяхме да подарим радост на руските военни, а това много значи.

Руските военни получиха българските писма. Мартенички през юли и самарско знаме.

През февруари българи от цялата страна изпращаха писма до руските военни на фронта, изразявайки своята подкрепа за тях и разбиране на причините за случващото се, както и това, за което се борят. В писмата имаше много детски рисунки, мартенички, иконки.

Телеграм-канал https://t.me/bulgariaz събираше и публикуваше някои от тях. Началото на инициативата можете да си припомните — тук.

Писмата закъсняха заради множество препятствия, но стигнаха до получателите си.

Символично и навреме.

Ето видеото

Exit mobile version