Руски бойци: Благодарим, България! И Видео

България отблизо

В живота на всеки човек има необикновени малки радости, които имат голяма сила и значение. И се помнят цял живот с трепет.

На някого може да му се стори малко и незначително това, че от България ( първата страна, която изпраща послание към руските военни) бяха изпратени писма, събирани от цяла България, заедно с мартенички, икони, календари и Самарското знаме.
Но това е много сърдечен жест. Можем да се поздравим, че успяхме да пуснем силата на кода завещан от дедите ни «Съединението прави силата». Ако някой пита кой организира акцията «изпрати писмо на руския войник» -отговора е прост. Сърцето на българина. И това тупкане успя да пренесе желанието ни да изпратим добри думи до руските воини-защитници.

Руски герой и защитник държи в ръцете си знаменце на България, закичен с мартеничка  ( през юли) и с треперещ глас казва » Спасибо…». Военният с позивна «Скала» силен и смел, до него даже когато стоиш се чувства някаква много мощна мъжка сила при връчването на писмата от България разказа, че този ден ще запомни завинаги.
Преди колегите журналисти да започнат записа, той сподели зад кадър:

Писмата от България трогнаха сърцата на смелите руски воини-защитници

Писмата от България трогнаха сърцата на смелите руски воини-защитници

 

 

 

Писмата от България трогнаха сърцата на смелите руски воини-защитници

съпругата на висш руски офицер, мама на три деца. Изящна, нежна, фина и смела руска жена. Доброволец от «Ковчег Ноемы», която всяка седмица изпраща на фронта необходимите неща и подкрепа за руските воини-защитници. Именно тя е нашето мостче, за да изпратим писмата в ръцете на руските военни.

Писмата от България трогнаха сърцата на смелите руски воини-защитници
Миг, който ще запомня за цял живот. Братска прегръдка на два славянски народа. Цялата треперих от вълнение, защото знаех и разбирах, че като българка давам парченце любов събирано от цяла България. Изключителна отговорност и чест.

Писмата от България трогнаха сърцата на смелите руски воини-защитници

Българи! Всеки един от нас може да се гордее, че успяхме заедно

«Сутринта ми звъннаха, казаха че имам приятна бойна задача- да посрещна писма и подаръци от България, за да бъдат изпратени на фронта. Знаете, ли, нашия народ ни подкрепя през цялаото време, итова ни дава сила, но сега силата ни се удвоява, защото получаваме подкрепа от друга страна, и народът от там ни казва ние сме с вас…това е много ценно и неочаквано. Да кажа, че бях удивен все едно нищо не съм казал.Усещането е топло и приятно. И ни дава разбиране, че и вдруги страни разбират какво правим и ни подкрепят, и знаят, че делото ни е право…какво мога да кажа? Благодаря България.

И благодарим на колегите от Ефир.инфо за красиво подбраните кадри снимани на телефон с треперещи от вълнение и радост ръце- за оформянето, монтажа и подкрепата. Българи, всички заедно успяхме да подарим радост на руските военни, а това много значи.

Руските военни получиха българските писма. Мартенички през юли и самарско знаме.

През февруари българи от цялата страна изпращаха писма до руските военни на фронта, изразявайки своята подкрепа за тях и разбиране на причините за случващото се, както и това, за което се борят. В писмата имаше много детски рисунки, мартенички, иконки.

Телеграм-канал https://t.me/bulgariaz събираше и публикуваше някои от тях. Началото на инициативата можете да си припомните — тук.

Писмата закъсняха заради множество препятствия, но стигнаха до получателите си.

Символично и навреме.

Ето видеото

Tagged

27 thoughts on “Руски бойци: Благодарим, България! И Видео

    1. Да се държат за палците, след войната Русия ще бъде просто една затихваща с времето бензиностанция.

      1. След войната Русия ще си прибере руските земи, върху които да се разположили и вилнеят укронацистите. А САЩ ще се изнесат от Европа „Спиро“. Светът е многополюсен отдавна само вие сте го проспали това.

    2. Ще държат на Путя мекия. Смърта да вековния поробител Русия Тюрмата на Народите е близо. Без тази варварска азиатка сатрапия светът ще е по-добро място за живеене. И в частност България ще се освободи от токсичната и прегръдка и ще дръпне напред. А русофилчетата ще вехнат бедни и презрени.

      1. Боклук такъв НАУЧИ СЕ ПЪРВО ДА ПИШЕШ И ЧЕТЕШ след това ще пишеш по форумите

  1. „Защитници“???
    И какво „защитават“? Най – много българи са избити и асимилирани точно от Русия и СССР, а Вие???
    И какво е тази „традиция“ да се подаряват мартеничкипрез юли???
    Друго, което не мога да приема е, че сме „братски славянски народи“. Нито сме славяни, нито сме братя.
    Живи и здрави и дано се пробудите!

    1. Ти си неолиберална подлога ,не си славянин и това е радващо.

    2. Не сме такива, не сме онакива! Да не се загубим, като северно македонците?!

      1. Ако се пречознаващ като руска блядка имаш пълното право да отидеш и да ги подкрепяш на фронта ДРУГАРЮ!

        1. Укронацистите също набират персонал,ма като гледам и ти киснеш по форуми и седенки вместо да ги подкрепиш …

  2. Иванов, за каво си благодарен? Че още при „освобождението“ северна Добруджа е дадена на Румъния? Пирот на сръбските им подлоги? Ние визуално не си приличаме с тях, а прословутата славянска връзка отдавна трябва да отиде в историята.

    1. Кръвта вода не става, драги!
      А историята прави настоящето!
      Може не ние да сме най-славяни между славяните, но имаме семейство! Славянско семейство!

      1. Какво семейство сме с Раша бе?? Путлер ни мрази в червата си, цяла Раша ни мрази, и то не заради подкрепата за Украйна!!

      2. Да, така е – Полша, Словакия, Чехия, Литва, Латвия, Словения, Хърватия и Украйна.

  3. Благодарим, че руския народ са крепостни селяни и ние също благодарение на една обща шайка

  4. И за кво да благодарим на руснаците,за това че 50години бяхме тяхна колония ли!?

    1. Аха, ти даже незнаеш за какво да им благодариш!
      „Браво“, но знай, че неблагодарността е тежък грях!

      1. А те трябва ли да ни благодарят? Може би и братята ни от Волжка България трябва да им благодарят, че още пъшкат под руско робство!?

  5. Слава Украина!
    България е НАТО, България е ЕС, България е свободния свят!
    Украйна поиска да е част от нашия свободен свят и сега плаща цената!
    Най-малкото коети можем да направим е да им помагаме с каквото можем за да не дойде злото и при нас..

  6. Абе не разбрахте ли, кой е истинският враг на човечеството – престъпната англосаксонска и соросоидна сган. Създали се нагърбва на много народи и колони. Просто си заминават, защото във Вселената- Доброто побеждава злото.

    1. Ти реален реалист ли си или руски реалист? Да те питам – кои са колониите на САЩ? Не отговаряй, отговора го знаем всички, но теб може да те затрудни!

  7. Руските солдати убийци и педофили. За какво поддръжка? Че те убиват хора. Луди ли ли сте?

  8. Ясно, който е против Русия, иска наркомания, шизофрения, бандитски свят, в който няма елементарно „Благодаря, майко“, а какво остава за татко, 🙂🙄 Жалко за мързеливите и алчни „говеденца“, в които са се превърнали децата ни, подражавайки на Запада. Лесни и бързи Пари, с шанташ и изнудване, откъдето им падне и от който им падне, без свян и срам, съвършеното Безбожие. Жалко за тях, всичко се връща на този Свят, а за Онзи, никой не се е върнал, за да каже, 🙄😶 И, моля, не пишете глупости, като не ви изнася, подминете, защото сте смешни, жалки, 🙂 Сякаш не знаете какви заводи, какви фабрики, какво селско стопанство имахме, ИМАХМЕ, 😖 Работа за целият Свят имахме,а калпавите се жалваха и търсеха лесното, 🤣, намираха си го, никой не е спиран да ходи, къде си ще, 🙂 А сега, ходете, пак е същото, ама у чужбината всеки е ЧУЖД, 🙂

  9. Хахаха! Защо ги пращаш в чужбина (ЕС и САЩ)? Ами да ходят в Русия, там е много хубаво! Синът на Соловьов се ожени за приятеля си и направи сватба! А Киркоров е кръстник на руските педераси! Но е много хубаво! И бащицата обеща да им даде руски паспорти веднага и да ги прати на война! Хохохо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *