Истината – Новинарският портал

Руски експерт: Третата фаза на войната в Украйна е неизбежна!

„Целта на Русия в Украйна е постепенното разграждане и поетапно преформатиране на тази територия. Сега всички разбират, че военната операция ще продължи дълго време“.

 

Това се казва в коментар на руския анализатор Пьотр Акопов, който е озаглавен „Русия променя тактиката, но не и стратегията си в Украйна“.

Акопов разкрива, че се предвижда руските сили да поемат контрола над цялото украинско крайбрежие – от Донбас на изток до Молдова на запад. Русия разполага с войски и в Приднестровието. Тоест, целия юг ще е руски и тогава никой вече не може да помогне на Киевския режим, предаде БГНЕС.

„За изтегляне на нашите войски, от която и да е от превзетите територии в Украйна, не може да става и дума. Ако приемем, че целта на втората фаза е установяването на контрол над южната част на Украйна, то трябва да осъзнаем, че и третата фаза е неизбежна – контрол над цяла Новорусия, което означава и над цяла Украйна„, казва Акопов.

Москва разглежда „Новорусия“ като огромна част от Южна Украйна, която някога е принадлежала на Руската империя. Владимир Путин заяви, че „Новорусия“ трябва да включва и Харковската област в северната част на страната.

Акопов смята, че може да не се наложи Русия да превзема Киев и Лвов, защото „след като югът падне, Украйна като цяло ще започне да се разпада и сама ще падне в ръцете на Москва“.
Според него това ще се случи, дори без да се чака предаването на Харков и контрола над цяла Новорусия, защото загубата на юга ще лиши Украйна от възможност да съществува като самостоятелна държава.

Exit mobile version