Руски експерт: Третата фаза на войната в Украйна е неизбежна!

Свят

„Целта на Русия в Украйна е постепенното разграждане и поетапно преформатиране на тази територия. Сега всички разбират, че военната операция ще продължи дълго време“.

 

Това се казва в коментар на руския анализатор Пьотр Акопов, който е озаглавен „Русия променя тактиката, но не и стратегията си в Украйна“.

Акопов разкрива, че се предвижда руските сили да поемат контрола над цялото украинско крайбрежие – от Донбас на изток до Молдова на запад. Русия разполага с войски и в Приднестровието. Тоест, целия юг ще е руски и тогава никой вече не може да помогне на Киевския режим, предаде БГНЕС.

„За изтегляне на нашите войски, от която и да е от превзетите територии в Украйна, не може да става и дума. Ако приемем, че целта на втората фаза е установяването на контрол над южната част на Украйна, то трябва да осъзнаем, че и третата фаза е неизбежна – контрол над цяла Новорусия, което означава и над цяла Украйна„, казва Акопов.

Москва разглежда „Новорусия“ като огромна част от Южна Украйна, която някога е принадлежала на Руската империя. Владимир Путин заяви, че „Новорусия“ трябва да включва и Харковската област в северната част на страната.

Акопов смята, че може да не се наложи Русия да превзема Киев и Лвов, защото „след като югът падне, Украйна като цяло ще започне да се разпада и сама ще падне в ръцете на Москва“.
Според него това ще се случи, дори без да се чака предаването на Харков и контрола над цяла Новорусия, защото загубата на юга ще лиши Украйна от възможност да съществува като самостоятелна държава.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *