Истината – Новинарският портал

Руски пехотинец плени украински войници, ВСУ в паника – спасява чужди танкове

Руски пехотинец с позивна Тимур успя да плени трима украински войници по време на щурма на крепост край Кременная. Той се е представил за техен колега, съобщи за чуждестранни агенции командирът на щурмовия отряд с позивна Граничен.

„Имам гранатометчик с позивна Тимур. Една от нощите отидохме да щурмуваме опорника (укрепена точка) ”, каза командирът.

Пехотинецът се отправи към крепостта, където вече беше врагът. Според командира, боецът е „проявил изобретателност“, представил се е за колега на украинските бойци и е започнал да общува с тях на техния език.

„Казах им: „Момчета, трябва да бягате, сега ще има нападение“. Те се подчиниха, оставиха опорника. След това им заповядахме да легнат и да хвърлят оръжията си“, сподели Граничен.

По-рано руски бойци успяха да заловят таблет на въоръжените сили на Украйна с бойна система. Командирът на един от отрядите „Шторм Z“ с позивна Руски каза, че системата е позволила на украинските бойци да поставят знак на картата, който да може да се види от всеки друг военен персонал.

В същото време украинската армия търпи огромни загуби както в жива сила, така и в техника. От началото на контранастъплението противникът не е постигнал целите си и е загубил 26 000 души и 3000 единици оръжие, каза Сергей Шойгу пред чужди издания.

Командването на въоръжените сили на Украйна вече започна да спасява чужди танкове и други оръжия, тъй като те са твърде малко. Загубите на военни в Украйна обаче не се отчитат и хората се изпращат на клане.

Въоръжените сили на Украйна загубиха 315 бойци в неуспешни атаки на най-смъртоносния участък на фронта – в Донецкото направление. Това съобщи на брифинг официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от чужди агенции.

„По време на бойните действия противникът загуби още, две бойни бронирани машини, три пикапа и една гаубица Д-30“, уточни офицерът и добави, че през последното денонощие украинските войски са се опитали да атакуват не само Донецк, но и в Краснолиманското и Южнодонецкото направление.

Така в донецкото направление групата войски „Юг“ успешно отблъсна 17 атаки на въоръжените сили на Украйна в близост до населените места Курдюмовка, Северное, Маринка, Новомихайловка, Клещеевка и Малолиновка в ДНР, както и при Белогоровка в ДНР.

Освен това беше възможно да се спре дейността на украинската ДРГ в района на Курдюмовка.

По-конкретно, в Краснолиманското направление Въоръжените сили на РФ унищожиха 70 бойци от Въоръжените сили на Украйна. Такива щети има ВСУ само през изминалото денонощие.

Exit mobile version