Руски пехотинец плени украински войници, ВСУ в паника – спасява чужди танкове

Свят

Руски пехотинец с позивна Тимур успя да плени трима украински войници по време на щурма на крепост край Кременная. Той се е представил за техен колега, съобщи за чуждестранни агенции командирът на щурмовия отряд с позивна Граничен.

„Имам гранатометчик с позивна Тимур. Една от нощите отидохме да щурмуваме опорника (укрепена точка) ”, каза командирът.

Пехотинецът се отправи към крепостта, където вече беше врагът. Според командира, боецът е „проявил изобретателност“, представил се е за колега на украинските бойци и е започнал да общува с тях на техния език.

„Казах им: „Момчета, трябва да бягате, сега ще има нападение“. Те се подчиниха, оставиха опорника. След това им заповядахме да легнат и да хвърлят оръжията си“, сподели Граничен.

По-рано руски бойци успяха да заловят таблет на въоръжените сили на Украйна с бойна система. Командирът на един от отрядите „Шторм Z“ с позивна Руски каза, че системата е позволила на украинските бойци да поставят знак на картата, който да може да се види от всеки друг военен персонал.

В същото време украинската армия търпи огромни загуби както в жива сила, така и в техника. От началото на контранастъплението противникът не е постигнал целите си и е загубил 26 000 души и 3000 единици оръжие, каза Сергей Шойгу пред чужди издания.

Командването на въоръжените сили на Украйна вече започна да спасява чужди танкове и други оръжия, тъй като те са твърде малко. Загубите на военни в Украйна обаче не се отчитат и хората се изпращат на клане.

Въоръжените сили на Украйна загубиха 315 бойци в неуспешни атаки на най-смъртоносния участък на фронта – в Донецкото направление. Това съобщи на брифинг официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от чужди агенции.

„По време на бойните действия противникът загуби още, две бойни бронирани машини, три пикапа и една гаубица Д-30“, уточни офицерът и добави, че през последното денонощие украинските войски са се опитали да атакуват не само Донецк, но и в Краснолиманското и Южнодонецкото направление.

Така в донецкото направление групата войски „Юг“ успешно отблъсна 17 атаки на въоръжените сили на Украйна в близост до населените места Курдюмовка, Северное, Маринка, Новомихайловка, Клещеевка и Малолиновка в ДНР, както и при Белогоровка в ДНР.

Освен това беше възможно да се спре дейността на украинската ДРГ в района на Курдюмовка.

По-конкретно, в Краснолиманското направление Въоръжените сили на РФ унищожиха 70 бойци от Въоръжените сили на Украйна. Такива щети има ВСУ само през изминалото денонощие.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *