Истината – Новинарският портал

Социолог: Машинното гласуване било средство да се свали…ГЕРБ и да се направи служебен кабинет! Това била тайната цел на президента!

Прословутото машинно гласуване, за което говори президентът, в Европа го няма – има го в Индия и Венецуела, каза рано рано днес  дежурният по телевизионни промивки проф. Константинов.

Президентът използвал този начин да повлияе на българите и те да останат  с усещането за несвършена работа от страна на кабинета. И да внуши на колебаещите се електорални единици, че непрекъснато са лъгани, добави математикът.

Не знаем дали това е била целта на президента, даже сме сигурни, че изобщо не е била такава.

Вероятно поради солидната си възраст г-н Константинов има нужда от опресняване на паметта. Та нали точно от ГЕРБ заговориха за машинно и електронно гласуване и то още на предишните евроизбори? Нали в предизборната им програма то беше една от точките, които трябва да се изпълнят? А също така в обещанията си го вкараха и патриотите?

Нали над 2 млн. души се обявиха на референдум за електронното и машинно гласуване, а  ГЕРБ извадиха от бюджета средствата за допитването? Нали се купиха машини, нали се прие закон още през  2017 година? Машинното и електронно гласуване ще направи изборите по-честни. Нуждаем се от възстановяването на доверието в изборната демокрация. Това коментира преди две години в сутрешния блок на БНТ председателят на Движение „България на гражданите“ Димитър Делчев. И допълни, че то не позволява манипулации, ето защо управляващите нямат интерес от неговото въвеждане, коментира Делчев.

Нали Борисов в най-дългите си и прочувствени речи се кълнеше, че сме на път да въведем тази прогресивна технология и да предоставим на българския избирател условия за честен и прозрачен избор?

Сега изведнъж се оказва, че в ЕС няма такова гласуване, че технологията е назадничава и се използва само в Индия и Венецуела.

И президентът иска да ни върне в някакъв допотопен механизъм, за да спечели изборите, без дори да се е кандидатирал.

Мишо, извинявай, ама на какво и кога да ти вярване?

За машинно гласуване си говорил и самият ти! Даже купихте машините!

Или сега, като се срина системата за електронните винетки, решихте пак да нанесете удар на президента, макар и хабер да си няма човекът от тях?

Важното е да се атакува Радев с всички средства и да се разчита на ония 80 процента, които може и да повярват.

Само че дебилите свършиха, Константинов.

Останаха една шепа, които предимно се показват по телевизиите.

Останалите поумняха!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Exit mobile version