Истината – Новинарският портал

Социолози шашнаха електората с поредно разкритие! Ако има избори сега, българите ще направят нещо неочаквано! Вижте какво:

Ако има избори сега, статуквото в парламента се запазва.

В него ще влязат ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединените патриоти, а партията на Марешки ще изпадне извън борда.  Всички останали политически сили, колкото и да се напъват, да се коалират, да се преименуват, няма да влязат в парламента.

Това е последното проучване на АПИС, което внушава на народа, че и да гласува, и да не гласува, ГЕРБ пак остава първа политическа сила и пак ще ни управлява. И допълва, че  рязко е скочил процентът на избирателите,  които няма да отидат изобщо до урните и не искат  да подкрепят нито една партия или коалиция. При предишни сондажи те са били  29%, а сега са скочили  на 36%.

С две думи – 36 процента няма да си мръднат пръста да гласуват, тогава защо да ходят другите? Прекалено фино внушение, че от избори няма смисъл и ГЕРБ ще ни управлява до гроб!

Рязък спад на доверието е регистриран спрямо Европейския съюз и родната ни армия /последната къде я видяха социолозите, не е ясно/. Заради ударите на САЩ, Англия и Франция в Сирия доверието в ЕС е намаляло, а от факта, че страната ни е безсилна да се отбранява е заминала и вярата в армията.

За сметка на това с 5 пункта се е покачило доверието в президентската институция, се казва с неохота в изследването. Причината била словесната битка между двамата първи. Непрекъснатите атаки на ГЕРБ срещу президента носят точки на Радев, а опонентите му се клатят. Не се споменава обаче с какъв процент пада доверието в ГЕРБ.

Проучването поставя на първо място по доверие сред политическите лидери Бойко Борисов, разбира се. Обаче почти срамежливо признава, че след него  се нареждат веднага Корнелия Нинова и…Волен Сидеров.

Резултатът е такъв, защото и двамата имаха собствена позиция за случая Скрипал и войната в Сирия и еднакво отношение към Русия.

Доверието в тях е нараснало съответно с 3, 5 и 5 пункта, а това към останалите политически лидери спада.

Дори от АПИС признаха, че настроенията в България са русофилски, хората обичат и вярват на Русия и застават зад всеки политик, който го направи. Тук малко слава прибра и Борисов, като отказа да гони дипломати.

Но социолозите побързаха да се застраховат, че народът харесвал Нинова и Сидеров, но не и партиите им. Там няма промяна в процента подкрепа.

Защото в смутни времена излизало напред не партийното начало, а лидерството…

След всички тези цифри, изводът е един:

България подкрепя определени личности, но не иска да гласува.

Пластовете се разместват, а ГЕРБ си грее на първо място и не пада оттам, макар и да води само с един процент.

Така че избори са безсмислени. Хората няма да отидат до урните, а тези, които отидат, ще изберат Борисов, нищо че харесват Радев, Нинова и Сидеров.

Това на какво ви прилича?

Лично на нас на фина манипулация.

Или на прикрито предупреждение – и да гласувате, и да не гласувате, те пак ще се преизберат.

Е, да, ама не!

Този път няма да успеят!

Въпреки социолозите и приспивните им песнички.

На народа просто му дойде до гуша от Борисов и ГЕРБ!

Станислава Славова , istinata.net

 

 

Exit mobile version