Социолози шашнаха електората с поредно разкритие! Ако има избори сега, българите ще направят нещо неочаквано! Вижте какво:

България отблизо

Ако има избори сега, статуквото в парламента се запазва.

В него ще влязат ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединените патриоти, а партията на Марешки ще изпадне извън борда.  Всички останали политически сили, колкото и да се напъват, да се коалират, да се преименуват, няма да влязат в парламента.

Това е последното проучване на АПИС, което внушава на народа, че и да гласува, и да не гласува, ГЕРБ пак остава първа политическа сила и пак ще ни управлява. И допълва, че  рязко е скочил процентът на избирателите,  които няма да отидат изобщо до урните и не искат  да подкрепят нито една партия или коалиция. При предишни сондажи те са били  29%, а сега са скочили  на 36%.

С две думи – 36 процента няма да си мръднат пръста да гласуват, тогава защо да ходят другите? Прекалено фино внушение, че от избори няма смисъл и ГЕРБ ще ни управлява до гроб!

Рязък спад на доверието е регистриран спрямо Европейския съюз и родната ни армия /последната къде я видяха социолозите, не е ясно/. Заради ударите на САЩ, Англия и Франция в Сирия доверието в ЕС е намаляло, а от факта, че страната ни е безсилна да се отбранява е заминала и вярата в армията.

За сметка на това с 5 пункта се е покачило доверието в президентската институция, се казва с неохота в изследването. Причината била словесната битка между двамата първи. Непрекъснатите атаки на ГЕРБ срещу президента носят точки на Радев, а опонентите му се клатят. Не се споменава обаче с какъв процент пада доверието в ГЕРБ.

Проучването поставя на първо място по доверие сред политическите лидери Бойко Борисов, разбира се. Обаче почти срамежливо признава, че след него  се нареждат веднага Корнелия Нинова и…Волен Сидеров.

Резултатът е такъв, защото и двамата имаха собствена позиция за случая Скрипал и войната в Сирия и еднакво отношение към Русия.

Доверието в тях е нараснало съответно с 3, 5 и 5 пункта, а това към останалите политически лидери спада.

Дори от АПИС признаха, че настроенията в България са русофилски, хората обичат и вярват на Русия и застават зад всеки политик, който го направи. Тук малко слава прибра и Борисов, като отказа да гони дипломати.

Но социолозите побързаха да се застраховат, че народът харесвал Нинова и Сидеров, но не и партиите им. Там няма промяна в процента подкрепа.

Защото в смутни времена излизало напред не партийното начало, а лидерството…

След всички тези цифри, изводът е един:

България подкрепя определени личности, но не иска да гласува.

Пластовете се разместват, а ГЕРБ си грее на първо място и не пада оттам, макар и да води само с един процент.

Така че избори са безсмислени. Хората няма да отидат до урните, а тези, които отидат, ще изберат Борисов, нищо че харесват Радев, Нинова и Сидеров.

Това на какво ви прилича?

Лично на нас на фина манипулация.

Или на прикрито предупреждение – и да гласувате, и да не гласувате, те пак ще се преизберат.

Е, да, ама не!

Този път няма да успеят!

Въпреки социолозите и приспивните им песнички.

На народа просто му дойде до гуша от Борисов и ГЕРБ!

Станислава Славова , istinata.net

 

 

Tagged

3 thoughts on “Социолози шашнаха електората с поредно разкритие! Ако има избори сега, българите ще направят нещо неочаквано! Вижте какво:

  1. Защо пък точно АПИС? Тя нали се свързва с Юрий Асланов – много вътрешен човек на БСП. Явно сте прави за манипулацията. Целта е да се ошашавят хората и да „изберат“ точно тези, които предвиждат големите играчи: коалиция ГЕРБ/БСП/ДПС. И в крайна сметка „досега каквото било – било, отсега нататък – както е било.“

  2. ХОРАТА СА ОБЪРКАНИ -АКО СЕ ПРАВИ КОАЛИЦИЯ ДА Е ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ КАКВИ СА ТЕЗИ МИКСОВЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЧЕ ДА СЕ КАРАТ ПОМЕЖДУ СИ ?ЛЕВИТЕ В ЛЯВО ДЕСНИТЕ В ДЯСНО!И КАКВИ СА ТЕЗИ ГОЛЕМИ ПАРТИИ ДЕТО НЕ МОГАТ ДА СЪБЕРАТ ГЛАСОВЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО ТА СЕ КОАЛИРАТ С МАЛКИ ПАРТИИ ЗА ДА ГО НАПРАВЯТ!

  3. Защо заблуждавате хората…Откъде Някоя си апис знае какво мислят хората?!?Ако народа не иска никого от тези доказали се за 30 години,че са дотегнали и не служат в неговите интереси от къде накъде е длЪЖен да избира пак същите боклуци!!!!Всеки българин,много добре знае ,че никой не се интересува от неговата бюлетина,и за кого е гласувал,-чувалите с бюлетините отиват в кофите за боклук!!!ВАЖЕН Е ПОДПИСА НА ГЛАСОПОДАВАТЕЛЯ ВЪРХУ ИЗБОРНИЯТ СПИСЪК!!!!!!!В Люксембург,можеш да не гласуваш за никого…няма проблем!!!Но ако не се отидеш да се подпишешна списъците….Глоба!!!Подпишеш ли се на списъка,играят както си искат със списъците!!!Замислете се….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *