Истината – Новинарският портал

Става страшно: Владимир Путин събра в Кремъл най-важните хора в държавата! Ето какво обсъждаха!

За първи път от 21 февруари насам руският президент Владимир Путин събра постоянните членове на Съвета за сигурност на среща на четири очи.

 

„Днес имаме планирани въпроси: Министерството на извънредните ситуации предлага да обсъдим въпроси за подобряване на гражданската защита. Да започнем да работим“, каза Путин в началото на срещата.

Истината обаче е, че едва ли само това ще бъде кръгът от въпроси за обсъждане. Ключовите фигури в Русия не се събират току така.

От снимки, публикувани на официалния сайт на президентството, става ясно, че срещата е станала в Кремъл. На нея са присъствали почти всички ключови фигури от руското ръководство – Валентина Матвиенко, председател на Съвета на Федерацията, Вячеслав Володин, председател на Държавната дума, Дмитрий Медведев, заместник председател на Съвета за сигурност и бивш президент и премиер на Русия, Николай Патрушев, секретар на Съвета, Владимир Колоколцев, министър на вътрешните работи, Сергей Лавров – външен министър, Сергей Шойгу, министър на отбраната, Александър Бортников, председател на Антитерористичния комитет, Сергей Наришкин, ръководител на Службата за външно разузнаване, Сергей Иванов, специален представител на президента и Александър Куренков, министър на извънредните ситуации.

Днес, по всяка вероятност, се е обсъждал въпросът дали руската армия ще води специална военна операция или война срещу режима в Украйна. Защото хората около руския президент от доста време искат Русия да се намеси по-твърдо, по простата причина, че страната води битка не толкова с Украйна, колкото със САЩ и колективния Запад.

Друг въпрос, който е изисквал обсъждане и решение е ще бъде ли нанесен съкрушителен удар на Киевския режим, кога и колко съкрушителен, за да се приключи с войната.

Третото, което по всяка вероятност се е обсъждало е темата как ще се държат САЩ и НАТО, когато руската армия тръгне с цел да събори веднъж и завинаги режима в Киев. Вероятно трябва да се вземе решение как ще действа Русия в случай на намеса на САЩ и НАТО в Украйна.

Всички тези важни и много належащи въпроси искат решение от Кремъл и Съвета за сигурност. Истината е, че Путин никога не тръгва да прави нещо, ако предварително не е разбрал всички тънкости на предстоящата дейност.

За последен път заседание на Съвета за сигурност в присъствен формат се проведе в Кремъл на 21 февруари. На него се обсъждаше въпросът за признаването на Донецката и Луганската народни републики. След срещата Путин призна независимостта им, а три дни по-късно, на 24 февруари, обяви началото на „специалната военна операция“ в Украйна.

Exit mobile version