Истината – Новинарският портал

Съединените щати СКОЧИХА срещу Иран! Готвят нещо СТРАШНО! Ето ФАКТИТЕ!

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео каза, че светът „не може да постигне мир и сигурност в Близкия изток, без да се изправи срещу Иран“, предаде Асошиейтед прес.

Помпео направи изявление преди първата сесия на конференцията за сигурността в Близкия изток във Варшава. Застанал до израелския премиер Бенямин Нетаняху, Помпео каза, че „отблъскването“ на Иран е водещо за справяне с всички останали проблеми в региона. Държавният секретар направи изявлението си в присъствието на няколко високопоставени лица от арабски държави.

САЩ и Полша са спонсори на „Министерската среща за насърчаване на бъдещето на мира и сигурността в Близкия изток“, която изглежда съсредоточена главно върху изолирането на Иран, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Техеран осъди форума като американски антиирански „цирк“. Русия каза, че няма да участва в конференцията, а върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини отмени участието си, позовавайки се на проблеми с графика си.

По този начин САЩ изглеждат все по-самотни в опитите си да завладеят света и да наложат своята хегемония. И ще стават все по-самотни. Докато накрая светът не ги изолира съвсем.

Защото техните „цветни революции“, нахлуването с войски и самолети на териториите на суверенни страни, унищожаването на държавността им и ограбване на ресурсите им, вече дотегна на цялото човечество и затова среща само омраза и презрение.

А истината е, че дори войните няма да спасят САЩ. Понеже те вече нямат пари дори да обслужват държавния си дълг, тъй като за целта им трябват по 1 милиард долара на ден. Така че американците трябва да свият знамената и да се приберат в рамките на своята територия. Защото там ги очакват много повече проблеми, отколкото могат да разрешат сами. Огромни икономически проблеми и още по-огромни климатични проблеми. Като последните имат потенциала да разрушат много американски щати, което отдавна застрашава самото съществуване на САЩ. Ще припомним само за супервулкана Йелоустоун и за мегаполисите, които са строени почти до брега на океана.

Всичко това изисква помощ от целия свят, а не търсене на начини да се конфронтират с Русия. Защото никой в Русия вече не иска и да чуе за САЩ, понеже дивото ограбване на ресурсите на огромната държава през 90-те години на миналия век и тоталното обедняване на хората в РФ, накара и най-върлите привърженици на Запада да изтрезнеят. И да разберат, че САЩ нямат приятели, а само свои интереси.

Затова, ако американците са умни, ще ликвидират своите военни бази, ще се изтеглят от Европа и ще поискат помощ от Русия.

Иначе ще загинат. Защото ако хората им простят, природата няма да ги пожали.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version