Истината – Новинарският портал

Тагарев с първи коментар за заплахата срещу него. Няма да ви кажа кой подаде сигнала до полицията! Искам повече помощ за Украйна!

Нямам коментар за заплахите срещу мен. Органите да разследват и да си върви процедурата. Чух днес какво се говори, че нямало заплахи, няма нищо общо с истината. Не е това съобщението, което получих. Видях едно съобщение, но то няма нищо общо с реалността. Нямам коментар по въпроса дали аз съм подал сигнал.

Това заяви в кулоарите на парламента военният министър Тодор Тагарев, който коментира заплахите срещу него. Днес той участва в заседанието на комисията по отбрана, на което трябва да се вземе решение ще изпратим ли допълнителна военна помощ на Украйна.

 

„Предполагам, че МО ще бъде ангажирано по някакъв начин с отпускането на БТР-ите, но днес ще стане ясно. Основната дейност ще е в ръцете на МВР, защото те са тяхна собственост.

Не съм запознат дали има въоръжение за машините. Предполагам, че има, но не знам дали е на машините или трябва да се монтира. Не съм запознат дали ще трябва МО да добави някаква техника към машините“, каза още той.

„Очакваме около 55% компенсация от Фонда на ЕС за мир. Няма да получим тази компенсация до края на годината. Надявам се да я получим в началото на следващата година“, разкри министър Тагарев.

„Нещата за втория транш военна помощ за Украйна си вървят. Не говорим за обеми, които могат да бъдат доставени за седмица-две. Може да отнеме месец-два, всичко зависи от организацията“, завърши Тодор Тагарев

Exit mobile version