Тагарев с първи коментар за заплахата срещу него. Няма да ви кажа кой подаде сигнала до полицията! Искам повече помощ за Украйна!

България отблизо

Нямам коментар за заплахите срещу мен. Органите да разследват и да си върви процедурата. Чух днес какво се говори, че нямало заплахи, няма нищо общо с истината. Не е това съобщението, което получих. Видях едно съобщение, но то няма нищо общо с реалността. Нямам коментар по въпроса дали аз съм подал сигнал.

Това заяви в кулоарите на парламента военният министър Тодор Тагарев, който коментира заплахите срещу него. Днес той участва в заседанието на комисията по отбрана, на което трябва да се вземе решение ще изпратим ли допълнителна военна помощ на Украйна.

 

„Предполагам, че МО ще бъде ангажирано по някакъв начин с отпускането на БТР-ите, но днес ще стане ясно. Основната дейност ще е в ръцете на МВР, защото те са тяхна собственост.

Не съм запознат дали има въоръжение за машините. Предполагам, че има, но не знам дали е на машините или трябва да се монтира. Не съм запознат дали ще трябва МО да добави някаква техника към машините“, каза още той.

„Очакваме около 55% компенсация от Фонда на ЕС за мир. Няма да получим тази компенсация до края на годината. Надявам се да я получим в началото на следващата година“, разкри министър Тагарев.

„Нещата за втория транш военна помощ за Украйна си вървят. Не говорим за обеми, които могат да бъдат доставени за седмица-две. Може да отнеме месец-два, всичко зависи от организацията“, завърши Тодор Тагарев

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *