Истината – Новинарският портал

Тома Биков: Мая Манолова не е искрена, сменила си е адресната регистрация!

Кандидатурата на Мая Манолова не е изненада за мен. Та тя си смени местожителството само преди няколко месеца от Кюстендил в София. А това означава, че шест месеца преди местните избори Манолова е била наясно, че ще се кандидатира.

Лично аз не вярвам на нейните приказки, че се била ядосала в последните две – три седмици на управлението и затова се кандидатира за кмет на София. Мисля, че тя е изградила някаква своя лична политическа стратегия преди време и сега се опитва да я осъществи.

Това заяви Тома Биков в интервю за Блиц.

Нейната кампания, продължава Биков, реално стартира преди доста време. Иначе нямаше да смени адресната си регистрация толкова отдавна. Няма никаква друга логика в това. Толкова години живее в София и изведнъж, шест месеца преди изборите – такъв е срока, означава, че е мислила сериозно по този въпрос. И сега тя трябва да бъде искрена.

Очаква се основният конкурент на ГЕРБ във всички градове да бъде БСП. В този смисъл г-жа Манолова, като кандидат на БСП, каквато би трябвало да бъде искрената й позиция, ще бъде основния конкурент на г-жа Фандъкова.

Мисля, че трябва да бъдем максимално честни с хората и да знаят коя от политическите сили носи политическа отговорност за своите кандидати и включително БСП да застане ясно зад г-жа Манолова.

Аз смятам, че г-жа Фандъкова е категоричен фаворит за кмет на София, най-малкото защото тя се явява кмет на София. При г-жа Манолова мотивацията е по-скоро да се направи пробив, да се застане срещу системата и да се промени модела на управление в България. Всички тези неща може да звучат добре, но нямат нищо общо с управлението на града, завършва Биков.

Нека тогава да припомним на този депутат, че неговата партия ГЕРБ е доказано корумпирана, а за прозрачност и честност май не трябва да говорим, особено по време на избори. Толкова много афери и далавери се събраха, че шашнаха не само България, но и цяла Европа. Така че при такива „постижения“, човек трябва да си замълчи и да се потруди да оправи дереджето на партията си, а не да се занимава с другите партии и кандидатури.

Право на всеки човек е да реши жител на кой град иска да бъде. Защото зад това решение могат да стоят лични причини, които не подлежат на публичен коментар. Мая Манолова работи от дълги години в София, както много други хора. А и самият Тома Биков отскоро е в София. Затова е по-добре да не се разпростира по темата за местожителствата и адресната регистрация.

А що се отнася до това кой е фаворит за кмет на София, считаме, че мнението му за Фандъкова е прибързано. Тя е кмет на столицата отдавна и вече е изчерпана като потенциал и нови идеи. Затова трябват нови хора и други идеи, да не говорим за принципи на управление. А в тази област преднината е на страната на Манолова. Затова не се знае кой ще бъде фаворит. Това трябва да се реши от самите жители на град София.

istinata.net

Exit mobile version