Тома Биков: Мая Манолова не е искрена, сменила си е адресната регистрация!

България отблизо

Кандидатурата на Мая Манолова не е изненада за мен. Та тя си смени местожителството само преди няколко месеца от Кюстендил в София. А това означава, че шест месеца преди местните избори Манолова е била наясно, че ще се кандидатира.

Лично аз не вярвам на нейните приказки, че се била ядосала в последните две – три седмици на управлението и затова се кандидатира за кмет на София. Мисля, че тя е изградила някаква своя лична политическа стратегия преди време и сега се опитва да я осъществи.

Това заяви Тома Биков в интервю за Блиц.

Нейната кампания, продължава Биков, реално стартира преди доста време. Иначе нямаше да смени адресната си регистрация толкова отдавна. Няма никаква друга логика в това. Толкова години живее в София и изведнъж, шест месеца преди изборите – такъв е срока, означава, че е мислила сериозно по този въпрос. И сега тя трябва да бъде искрена.

Очаква се основният конкурент на ГЕРБ във всички градове да бъде БСП. В този смисъл г-жа Манолова, като кандидат на БСП, каквато би трябвало да бъде искрената й позиция, ще бъде основния конкурент на г-жа Фандъкова.

Мисля, че трябва да бъдем максимално честни с хората и да знаят коя от политическите сили носи политическа отговорност за своите кандидати и включително БСП да застане ясно зад г-жа Манолова.

Аз смятам, че г-жа Фандъкова е категоричен фаворит за кмет на София, най-малкото защото тя се явява кмет на София. При г-жа Манолова мотивацията е по-скоро да се направи пробив, да се застане срещу системата и да се промени модела на управление в България. Всички тези неща може да звучат добре, но нямат нищо общо с управлението на града, завършва Биков.

Нека тогава да припомним на този депутат, че неговата партия ГЕРБ е доказано корумпирана, а за прозрачност и честност май не трябва да говорим, особено по време на избори. Толкова много афери и далавери се събраха, че шашнаха не само България, но и цяла Европа. Така че при такива „постижения“, човек трябва да си замълчи и да се потруди да оправи дереджето на партията си, а не да се занимава с другите партии и кандидатури.

Право на всеки човек е да реши жител на кой град иска да бъде. Защото зад това решение могат да стоят лични причини, които не подлежат на публичен коментар. Мая Манолова работи от дълги години в София, както много други хора. А и самият Тома Биков отскоро е в София. Затова е по-добре да не се разпростира по темата за местожителствата и адресната регистрация.

А що се отнася до това кой е фаворит за кмет на София, считаме, че мнението му за Фандъкова е прибързано. Тя е кмет на столицата отдавна и вече е изчерпана като потенциал и нови идеи. Затова трябват нови хора и други идеи, да не говорим за принципи на управление. А в тази област преднината е на страната на Манолова. Затова не се знае кой ще бъде фаворит. Това трябва да се реши от самите жители на град София.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *