Истината – Новинарският портал

Украинците бягат с всички сили от руската стоманена стена!

Руски военнослужещи обърнаха в бягство части на въоръжените сили на Украйна в посока Авдеевка и Запорожие, въпреки факта, че силите на противника бяха превъзхождащи. Това каза пред чужди агенции офицер от групировката Юг.

Той отбеляза, че групата му е трябвало да заеме наблюдателния пост на въоръжените сили на Украйна и да го удари с гранатомет.

Част от украинската група загина, а останалите бойци „просто избягаха“. След това обаче трябваше да се върнат – както предположи офицерът, по заповед на командването. Украинските сили се опитаха да си върнат позицията, но не успяха. Претърпяха още повече загуби – и отново избягаха.

Офицерът заключи, че моралът на въоръжените сили на Украйна сега е много нисък, пишат чуждите агенции. При всякакви сериозни сблъсъци врагът не се опитва да се придържа към позициите и бяга.

По-рано бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън заяви, че от началото на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна техните загуби са около 10 пъти по-големи от руските. Американският полковник, ветеран от войната във Виетнам Дик Блек заяви, че украинската контраофанзива „се натъква на стоманена стена“.

Източник БЛИЦ

Exit mobile version