Украинците бягат с всички сили от руската стоманена стена!

Свят

Руски военнослужещи обърнаха в бягство части на въоръжените сили на Украйна в посока Авдеевка и Запорожие, въпреки факта, че силите на противника бяха превъзхождащи. Това каза пред чужди агенции офицер от групировката Юг.

Той отбеляза, че групата му е трябвало да заеме наблюдателния пост на въоръжените сили на Украйна и да го удари с гранатомет.

Част от украинската група загина, а останалите бойци „просто избягаха“. След това обаче трябваше да се върнат – както предположи офицерът, по заповед на командването. Украинските сили се опитаха да си върнат позицията, но не успяха. Претърпяха още повече загуби – и отново избягаха.

Офицерът заключи, че моралът на въоръжените сили на Украйна сега е много нисък, пишат чуждите агенции. При всякакви сериозни сблъсъци врагът не се опитва да се придържа към позициите и бяга.

По-рано бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън заяви, че от началото на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна техните загуби са около 10 пъти по-големи от руските. Американският полковник, ветеран от войната във Виетнам Дик Блек заяви, че украинската контраофанзива „се натъква на стоманена стена“.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *