Истината – Новинарският портал

Цветанов отива за седми път на съд! Ето кой ще му иска сметка сега

Елена Йончева категорично заяви, че ще заведе дело срещу  Цветан Цветанов. Даже вече адвокатите й изготвят иск.
Повод за това е вчерашното изказване на заместника на Борисов, че тя, в съдружие с Цветан Василев, е източила част КТБ.  Без да му мигне окото вторият човек на ГЕРБ изпляска поредната лъжа в ефир.

„Цветан Цветанов отправи поредната си клевета по мой адрес като обяви в свое интервю, че съм „участвала в източване на КТБ”.  Точно заради тази груба манипулация на общественото мнение и пълна лъжа ще потърся своите права в съда.“ – каза Йончева пред сайта Фрог нюз.

Дясната ръка на Борисов има сериозен опит в оклеветяването, в охулването на различни хора и  в манипулативно разпространение на невярна информация. През последните години България бе осъдена цели шест пъти от Европейския съд в Страсбург, заради различни клевети, пуснати в общественото пространство от самия Цветанов. Страната ни плати много пари на оклеветените и спечелилите делата, но това се покри и хората не го разбраха.

От собствените ни данъци потърпевшите получиха обезщетения, а Цветанов продължава да си дрънка каквото му хрумне и да очерня хората, защото после дори да осъдят страната по негова вина, парите не ги плаща той.

Елена Йончева обясни защо  точно в този момент Цв. Цв. е решил да я оклевети и да разколебае електората на опозицията и да нанесе удар точно срещу говорителката на групата на БСП.

„От една седмица правя всичко възможно  да изискам и да се добера до доклада на ДАНС за корупционни практики при изграждането на оградата на българско-турската граница. Дори съм изпратила писмо и до Главна прокуратура  този доклад да ми бъде предоставен, за да го покажа на българския народ и едновременно с това в ЕС.

В доклада има сериозни факти, че  строежът на това съоръжение е свързан с тежки корупционни практики. Там е доказано и че най-безогледно се е търгувало с българската национална сигурност.

Имам данни, че се е строило некачествено, на високи цени, доста различни от пазарните

Докладът стои втори месец в ДАНС. Оттам не ми го дават по незнайни причини. До момента нямам отговор и от  Главна прокуратура. Но в мига, в който входирах там искането си да го получа, Цветанов започна с атаките срещу мен. Защото знае, че взема ли документа, ще попитам първо прокуратурата защо не е започнала предварително производство.

Хем докладът им е даден от ДАНС, хем никой не си мръдва пръста да го провери и да започне необходимата законна процедура. Това на какво ви прилича, попита Йончева.

И допълни. Аз ще се добера до този доклад така или иначе. Не могат вечно да го крият. И ще го оглася пред цяла България.

А Цветанов просто ще го осъдя.

Един политик трябва да говори истината!

Като говори лъжи, ще си плати за тях!

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

Exit mobile version