Истината – Новинарският портал

ШОК и УЖАС за ЕС! Още една страна прати Брюксел „да си гледа работата“! Вижте фактите!

Френският министър на финансите Бруно льо Мер отправи предупреждение към новата управляваща коалиция в Италия да продължи икономическите рестрикции, за да се намали още малко големия държавен дълг на страната.

Отговорът на лидерите на евроскептичната италианска управляваща коалиция, съставена от партиите „Северна лига“ и „Движение пет звезди“ не закъсня.

Те призоваха ЕС и френският министър на финансите „ да си гледат работата“, пише вестник „Дейли Експрес“, цитиран от blitz.bg.

Матео Салвини, лидер на партия „Северна лига“ написа в социалната мрежа Туитър, че френски министър дава нареждания на италианското правителство. И това е още една „неприемлива намеса в чужда територия“.

Аз не призовах хората, продължава Матео Салвини, да гласуват за нас, защото имам намерение да продължа да вървя по пътя към бедността, нестабилността и имиграцията. Италианците на първо място, завършва политикът.

Тези категорични думи на лидера на „Лигата“ дават ясна представа за настроенията в италианското общество и управляващите кръгове на Италия. И италианците, и техните представители в правителството и парламента са на едно и също мнение.

И то е, че Евросъюзът и двете държави Германия и Франция, които мислят, че го управляват, извършват недопустими неща. Грубо се намесват във вътрешните работи на страните-членки, като им дават „предписания“ какво да правят и какво – не.

А което е още по-лошо, опитват се да тласкат икономиките на европейските страни към пропастта на бедност, мизерия и финансова нестабилност.

Тези действия на Брюксел не могат да се нарекат нито адекватни на ситуацията, нито съюзнически, а още по-малко могат да се нарекат приятелски.

Ето защо не само Италия, но и Унгария, Полша, Чехия, Австрия, Ирландия, Испания, Словакия не желаят повече да се подчиняват на брюкселския диктат. И не желаят да се подчиняват, не само защото този диктат е неприемлив. Но и защото този неприемлив диктат унищожава техните народи и държави. Затова и Великобритания напусна ЕС.

Така Евросъюзът постепенно, но сигурно се приближава до ръба на пропастта, откъдето няма измъкване. Приближава се към отдавна предизвестения разпад. По простата причина, че „съюз“, в който няма съюзнически отношения, и който налага васално подчинение и покорство, няма бъдеще.

Тази истина отдавна бе разбрана и от европейските народи, и от правителствата на европейските държави. Единствените, които не могат и явно не искат да я разберат са брюкселските чиновници. И техните господари от големите западни и американски транснационални корпорации.

Защото тези корпорации се интересуват само от печалбата. Независимо на каква цена ще бъде докопана тя.

По този начин големите корпорации тръгнаха срещу целия свят. И демонстрираха това като се опитаха най-напред да унищожат Русия. Но те не знаеха с какво се захващат. В опиянението си от „победата“ в Студената война, те изглежда забравиха, че никога Западът не е побеждавал Руската федерация.

И никога няма да я победи. Защото в Русия духът властва над материята. И я принуждава да върши неща, които Западът счита за немислими.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version