ШОК и УЖАС за ЕС! Още една страна прати Брюксел „да си гледа работата“! Вижте фактите!

Свят

Френският министър на финансите Бруно льо Мер отправи предупреждение към новата управляваща коалиция в Италия да продължи икономическите рестрикции, за да се намали още малко големия държавен дълг на страната.

Отговорът на лидерите на евроскептичната италианска управляваща коалиция, съставена от партиите „Северна лига“ и „Движение пет звезди“ не закъсня.

Те призоваха ЕС и френският министър на финансите „ да си гледат работата“, пише вестник „Дейли Експрес“, цитиран от blitz.bg.

Матео Салвини, лидер на партия „Северна лига“ написа в социалната мрежа Туитър, че френски министър дава нареждания на италианското правителство. И това е още една „неприемлива намеса в чужда територия“.

Аз не призовах хората, продължава Матео Салвини, да гласуват за нас, защото имам намерение да продължа да вървя по пътя към бедността, нестабилността и имиграцията. Италианците на първо място, завършва политикът.

Тези категорични думи на лидера на „Лигата“ дават ясна представа за настроенията в италианското общество и управляващите кръгове на Италия. И италианците, и техните представители в правителството и парламента са на едно и също мнение.

И то е, че Евросъюзът и двете държави Германия и Франция, които мислят, че го управляват, извършват недопустими неща. Грубо се намесват във вътрешните работи на страните-членки, като им дават „предписания“ какво да правят и какво – не.

А което е още по-лошо, опитват се да тласкат икономиките на европейските страни към пропастта на бедност, мизерия и финансова нестабилност.

Тези действия на Брюксел не могат да се нарекат нито адекватни на ситуацията, нито съюзнически, а още по-малко могат да се нарекат приятелски.

Ето защо не само Италия, но и Унгария, Полша, Чехия, Австрия, Ирландия, Испания, Словакия не желаят повече да се подчиняват на брюкселския диктат. И не желаят да се подчиняват, не само защото този диктат е неприемлив. Но и защото този неприемлив диктат унищожава техните народи и държави. Затова и Великобритания напусна ЕС.

Така Евросъюзът постепенно, но сигурно се приближава до ръба на пропастта, откъдето няма измъкване. Приближава се към отдавна предизвестения разпад. По простата причина, че „съюз“, в който няма съюзнически отношения, и който налага васално подчинение и покорство, няма бъдеще.

Тази истина отдавна бе разбрана и от европейските народи, и от правителствата на европейските държави. Единствените, които не могат и явно не искат да я разберат са брюкселските чиновници. И техните господари от големите западни и американски транснационални корпорации.

Защото тези корпорации се интересуват само от печалбата. Независимо на каква цена ще бъде докопана тя.

По този начин големите корпорации тръгнаха срещу целия свят. И демонстрираха това като се опитаха най-напред да унищожат Русия. Но те не знаеха с какво се захващат. В опиянението си от „победата“ в Студената война, те изглежда забравиха, че никога Западът не е побеждавал Руската федерация.

И никога няма да я победи. Защото в Русия духът властва над материята. И я принуждава да върши неща, които Западът счита за немислими.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

7 thoughts on “ШОК и УЖАС за ЕС! Още една страна прати Брюксел „да си гледа работата“! Вижте фактите!

  1. Всички разбраха и ние разбрахме, че Европейския съюз тласка народите към бедност! Отдавна народа ни иска да напуснем този съюз, който ни превърна в пустош, който унищожи всичките блага които притижавахме, благондарение на което разгони децата ни от Родината! Всички провителства се опжмпиха о нашто още ламти до вкараме еврото , вместо да кажат достатъчнонеприатности и беднотшя ни навлякохте, напускоме! Но алчността ги е заслепила!

  2. Преди 3-4 години писах: „Защото ЕС е проект на САЩ, който трябва да противостои на Социалистическия лагер. Той е „червейчето“ на кукичката, на която се хванахме да правим западна „демокрация“! Сега, когато Варшавският договор го няма, Социалистическия лагер също, то на САЩ не им е нужен силен ЕС скойто да се конкурира. САЩ ще разрушат ЕС. защото повече не им трябва.“ Всичко върви по план!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *