Истината – Новинарският портал

The New York Times каза дали САЩ ще могат да доставят още ракети за Patriot на Украйна

Представители на Белия дом и Пентагона са предупредили, че САЩ скоро няма да могат да осигурят снабдяването на украинските батареи на системата за противовъздушна отбрана Patriot с ракети-прехващачи, съобщи The New York Times, цитиран от „Фокус“.

Системите Patriоt са от решаващо значение за противовъздушната отбрана на Украйна при отблъскването на руските въздушни атаки в цялата страна. Според NYT една прехващаща ракета Patriot може да струва от 2 до 4 млн. долара.

Сред гамата от оръжия за противовъздушна отбрана на Украйна само Patriot са предназначени да противодействат на балистични ракети. Откакто са пристигнали в Украйна, системите са променили битката за небето, но не са отбелязали никакъв прелом, се отбелязва в статията.

Нещо повече. Украйна не можа да свали нито една балистична ракета с въздушно базиране „Кинжал“, които Русия изстрелва, защото те летят с хиперзвукова скорост и не могат да бъдат прехванати от никакви западни системи.

Тези ракети поразяват целите си сигурно и неминуемо без възможност за противодействие.

Така Русия унищожава военната инфраструктура и предприятията, които произвеждат оръжия и боеприпаси в Украйна. Сега вече от тях едва ли са останали поне няколко, защото почти всички предприятия от военната промишленост бяха прехвърлени в Киев, уж под закрилата на „Пейтриътите“, но уви. Нищо не можа да ги спаси от унищожителната мощ на руските „Кинжали“.

Exit mobile version