Мистерията е разгадана: С американските „Пейтриъти“ се случва нещо извънредно! Ще се смаете какво

Свят

Въпреки факта, че пет ракетни комплекса Patriot/Пейтриът/ бяха прехвърлени в Киев и украинските военни ги използваха активно веднага след доставката, стана известно, че през последните три месеца тези системи въобще не са били използвани. Това съобщават световни медии.

 

Според някои съобщения, Вашингтон е забранил на Киев да използва американските зенитно-ракетни системи без позволение, което се дължи на факта, че руските военни са успели многократно да ги удрят успешно и то точно тези, които са се намирали на територията на украинската столица.

Местни източници съобщават, че причината може да е повреда на няколко радарни станции. Това означава, че системите за ПВО могат да стрелят само по целеуказание на други радари. А това ги прави доста неефективни.

През последните месеци обаче не е регистриран нито един случай на използване на тези системи за противовъздушна отбрана;

Освен това Съединените щати също косвено признават безполезността на тези системи – използването им срещу дронове е нерационално, също така те не могат да се борят срещу свръхзвукови ракети, а самолетите просто не влизат в зоната им на поражение.

Експертите смятат, че унищожаването на няколко Пейтриът сериозно подкопава авторитета на тези системи за ПВО и репутацията на САЩ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *