Истината – Новинарският портал

Вижте КОЙ и КАК ограби 100 милиарда от бедна България! Истината ще ви ШОКИРА!

Противно на поговорката, че „Гарван гарвану око не вади!“, нашенските новопокръстени олигарси се нахвърлиха един срещу друг в „бой последен“, заради остатъците от могъщата социалистическа икономика и последните пари в прокъсаните джобове на българите.

Два освирепели олигархични клана, съсредоточени около знакови фигури в нашия политически живот, се вкопчиха в смъртоносна схватка. За разлика от обикновените мафиотски битки обаче, тук не хвърчат куршуми наляво и надясно. Или поне не хвърчат така, че да се виждат от обикновените хора в страната. Тоест, хвърчат тайно.

Представителите и на двата клана са „бизнесмени“, облечени с костюми и вратовръзки, макар че за някои олигарси, костюми по мярка трудно могат да се намерят. Въпреки това клановете се борят повече с компромати и удари под кръста. И използват държавата като дойна крава, но под „благовидни“ предлози. Като например, участие в „приватизацията“. Или спечелване на конкурси, концесии и търгове. Само не става ясно на широката публика, като как се печелят тези държавни обществени поръчки все от едни и същи олигарси, които вече са завладели на практика цяла България.

Иронията се състои в това, че всеки от двата споменати олигархични клана, съсредоточени около Борисов, Пеевски и Цацаров от една страна, и  Прокопиев с неговите американски НПО-та от друга страна, се изтрепва в усилията си да доказва, че неговите представители не са никакви олигарси. Че всичко, което са награбили било напълно законно. А виж, техният опонент, е крадец и мошеник, който не заслужава доверието на българските граждани. И който трябва да бъде отстранен от политиката и от икономиката. Трябва да му се отнеме всичко, което притежава. И, естествено, да се даде на противоборстващия олигархичен клан. На Пеевси или на Прокопиев – в зависимост от това кой ще победи в лютата схватка.

И двата клана предвидливо са се обзавели с мощни медийни групировки, които ги обслужват денонощно. И които, в зависимост от конюнктурата търсят подкрепа и се кланят ту на Съединените щати, ту на Русия. Но не защото обичат едната или другата държава. А единствено, защото очакват някоя от тях да ги подкрепи в неистовата им жажда за пари и власт. И да им поднесе на тепсия същите тези пари и власт. Които те, като „честни бизнесмени“, после ще доказват, че не са  откраднали от държавата.

Да, олигарсите не крадат. Те просто принуждават правителствени чиновници, министри, депутати и цели партии да променят законите, така че въпросните мафиотски кланове не само да спечелят. Но и да станат единствени притежатели на целокупното народно богатство. Някои казват, че са награбили около 150 милиарда народна пара. Други – че парите са повече от 200 милиарда. Истината ще разберем, чак когато и двата клана бъдат въдворени на топло в затвора, където им е мястото.

Но, както казва българският народ, „С какъвто се събереш, такъв ставаш.“ Нашенските олигархични кланове се кланят повече на американците. И също като тях искат да владеят света. Разликата е само в мащабите. САЩ искат да владеят целия свят. БГ олигархията иска да владее само нашата „земя като една човешка длан“.

И тази битка няма да спре, докато не изчезне и последния мафиотско-олигархичен клан. Тоест, докато не бъде ликвидиран капитализма, който ги създава ежедневно и ежечасно.

Защото истината е, че БГ олигархията, в съюз със западната олигархия, унищожава и последните остатъци от мощната някога българска държава. Както и от свободния, трудолюбив и толерантен български народ.

И единственото спасение е да се борим за нашата България. За онази България, която осигуряваше достоен живот на 9 милиона български граждани.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Exit mobile version