Истината – Новинарският портал

„Възраждане“ събира в София партиите от ЕС, които искат „Европа на Отечествата“!

„Възраждане“ събира партиите от ЕС, които искат Евросъюзът да не е анонимна командна структура, а съюз на свободни и суверенни държави или „Европа на Отечествата“, така както мечтаеше големият френски политик Шарл Де Гол. Партиите ще се съберат на европейска конференция в София на 12 април.

 

На тази конференция партията на Костадин Костадинов ще се присъедини към европейското семейство, наречено „Идентичност и демокрация“, което в момента има 73 евродепутати.

 

Членове на „Идентичност и демокрация“ са италианската „Северна Лига“ на Матео Салвини, френския „Национален сбор“ на Марин Льо Пен, германската „Алтернатива за Германия“ на Тино Крупула и нидерландската „Партия на Свободата“ на Герд Вилдерс“.

 

Костадинов допълни, че от партията очакват да излъчат трима евродепутати на предстоящите избори.

„Ще направим опит и да предоговорим пагубната за страната зелена сделка, която на практика оказва влияние в няколко сектора – затваряне на предприятия от Маришкия басейн, които доставят около 40 % от електроенергията в енергийния микс в страната, ще опитаме да спрем това, че на български плодородни земи се изграждат фотоволтаици, които унищожават земеделието и хранителния суверенитет, и ще стигнем до намерението за изграждане на паркове с ветрогенератори вътре в самото Черно море, с което се унищожава поминъкът на хиляди рибари и се убива и напълно унищоженият и без това туризъм в България“, посочи депутатът от „Възраждане“ Борис Аладжов на пресконференция в Бургас, предава „Грамофона“.

 

Аладжов обяви, че партията се надява да спечели три депутатски места на евроизборите през юни.

Exit mobile version