„Възраждане“ събира в София партиите от ЕС, които искат „Европа на Отечествата“!

България отблизо

„Възраждане“ събира партиите от ЕС, които искат Евросъюзът да не е анонимна командна структура, а съюз на свободни и суверенни държави или „Европа на Отечествата“, така както мечтаеше големият френски политик Шарл Де Гол. Партиите ще се съберат на европейска конференция в София на 12 април.

 

На тази конференция партията на Костадин Костадинов ще се присъедини към европейското семейство, наречено „Идентичност и демокрация“, което в момента има 73 евродепутати.

 

Членове на „Идентичност и демокрация“ са италианската „Северна Лига“ на Матео Салвини, френския „Национален сбор“ на Марин Льо Пен, германската „Алтернатива за Германия“ на Тино Крупула и нидерландската „Партия на Свободата“ на Герд Вилдерс“.

 

Костадинов допълни, че от партията очакват да излъчат трима евродепутати на предстоящите избори.

„Ще направим опит и да предоговорим пагубната за страната зелена сделка, която на практика оказва влияние в няколко сектора – затваряне на предприятия от Маришкия басейн, които доставят около 40 % от електроенергията в енергийния микс в страната, ще опитаме да спрем това, че на български плодородни земи се изграждат фотоволтаици, които унищожават земеделието и хранителния суверенитет, и ще стигнем до намерението за изграждане на паркове с ветрогенератори вътре в самото Черно море, с което се унищожава поминъкът на хиляди рибари и се убива и напълно унищоженият и без това туризъм в България“, посочи депутатът от „Възраждане“ Борис Аладжов на пресконференция в Бургас, предава „Грамофона“.

 

Аладжов обяви, че партията се надява да спечели три депутатски места на евроизборите през юни.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *