Истината – Новинарският портал

Доц. Буруджиева: ГЕРБ лъскат имиджа и готвят правителство, което…

„ГЕРБ ще търсят обновление и лъскане на имиджа преди тези избори, защото те са много опасни за тях.  Тезата, че водачи на листите им ще са министри, влиза в синхрон с посланието, на което вероятно ще опрат кампанията си, че те могат да дадат позитивни резултати в управлението“
Няма много голяма вероятност правителство да се състави от център-лява коалиция. Възможно е експертно правителство, но то ще има ясна политическа подкрепа в парламента или в център-ляво, или в център-дясно. По-вероятно е експертно правителство, подкрепено от център-дясно. Големият въпрос е кои партии ще влязат в правителството, но това ще зависи от избора на гражданите. ГЕРБ отсега се готвят да бъдат партия, която ще е най-голямата в една бъдеща правителствена коалиция.
Ако обаче новото правителство отново бъде доминирано от ГЕРБ, това няма да е добре за  България, защото вероятността да избухнат нови протести става изключително висока.

Това прогнозира политологът доц. Татяна Буруджиева пред БНР в коментар за предстоящите парламентарни избори.

 

По думите й във връзка с реденето на листите организациите на БСП правят сериозен опит за крачка в посока на по-висок резултат. Според нея това, че доста дълго време в социологическите проучване БСП е на второ място, показва тенденция, която разкрива разпределението на местата в изборната класация.

 

„ГЕРБ ще търси обновление. … Тезата, че водачи на листите им ще са министри, влиза в синхрон с посланието, на което вероятно ще опрат кампанията си, че те могат да дадат позитивни резултати в управлението“, смята политологът.

 

По думите ѝ за ДПС залогът на тези избори е запазването на третото място.

 

„На тези избори партиите във формираните коалиции повече ще си подпомогнат резултатите, отколкото ще си пречат“, добави Буруджиева.

Exit mobile version