Христо Иванов: Няма да участваме в управление с мандат на ГЕРБ, БСП или ДПС!

България отблизо

„Няма да участваме в управление с мандат на ГЕРБ, БСП и ДПС. Трябва да се види дали Слави Трифонов и Мая Манолова стоят на същите позиции като нас спрямо Гешев, спрямо Наказателния съд и прокуратурата, които мачкат бизнеса в България“.

 

Имаме план за намаляване на държавната администрация. Ние трябва ясно да кажем какво искаме и какво можем да направим, да поемем ясни ангажименти“. Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на партия „Демократична България“ Христо Иванов .

„Целта ни е изборите да бъдат легитимни и обществото да им има доверие. Затова настояваме за излъчване на броенето, имаме такава платформа, ще подготвим застъпниците не. Ако ЦИК откаже, ние ще обжалваме“, допълни той.

„Това не е търсене на повод да оспорваме изборите. Имайте предвид, че начинът на интегриране на машинното гласуване в изборния процес усложнява изключително много броенето. Има различни начини и да бъде унищожена една бюлетина. Затова нека да има възможност за контролиране на този процес“, каза още Иванов.

По думите му, видеоизлъчването на броенето може да се случи с телефон.

„Това се случва в много страни“, добави съпредседателят на ДБ.

„Национален приоритет е навсякъде, където има и един българин е България. И затова трябва да има възможност всеки български гражданин, където и да се намира да може да гласува. Ако българските партии имат притеснения за българските граждани гласуващи в Турция да не абдикират от отговорностите си. Там има български патриоти, които няма да гласуват по командата на Доган и Ердоган и точно това плаши ДПС. Ердоган подкрепи необявения, стратегически съюз между ДПС и ГЕРБ“, коментира той.

„Ако ДПС вярваха, че всички български граждани в Турция ще гласуват за тях, щяха да са най-големите радели за гласуване по пощата“, каза Христо Иванов.

„Това, което виждаме от страна на МВнР показва желание да бъде организиран изборния процес в чужбина“, добави той, цитиран от Епицентър.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *