Доц. Буруджиева: ГЕРБ лъскат имиджа и готвят правителство, което…

България отблизо
„ГЕРБ ще търсят обновление и лъскане на имиджа преди тези избори, защото те са много опасни за тях.  Тезата, че водачи на листите им ще са министри, влиза в синхрон с посланието, на което вероятно ще опрат кампанията си, че те могат да дадат позитивни резултати в управлението“
Няма много голяма вероятност правителство да се състави от център-лява коалиция. Възможно е експертно правителство, но то ще има ясна политическа подкрепа в парламента или в център-ляво, или в център-дясно. По-вероятно е експертно правителство, подкрепено от център-дясно. Големият въпрос е кои партии ще влязат в правителството, но това ще зависи от избора на гражданите. ГЕРБ отсега се готвят да бъдат партия, която ще е най-голямата в една бъдеща правителствена коалиция.
Ако обаче новото правителство отново бъде доминирано от ГЕРБ, това няма да е добре за  България, защото вероятността да избухнат нови протести става изключително висока.

Това прогнозира политологът доц. Татяна Буруджиева пред БНР в коментар за предстоящите парламентарни избори.

 

По думите й във връзка с реденето на листите организациите на БСП правят сериозен опит за крачка в посока на по-висок резултат. Според нея това, че доста дълго време в социологическите проучване БСП е на второ място, показва тенденция, която разкрива разпределението на местата в изборната класация.

 

„ГЕРБ ще търси обновление. … Тезата, че водачи на листите им ще са министри, влиза в синхрон с посланието, на което вероятно ще опрат кампанията си, че те могат да дадат позитивни резултати в управлението“, смята политологът.

 

По думите ѝ за ДПС залогът на тези избори е запазването на третото място.

 

„На тези избори партиите във формираните коалиции повече ще си подпомогнат резултатите, отколкото ще си пречат“, добави Буруджиева.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *