Истината – Новинарският портал

Експерт посочи кога започва най-важното сражение в Украйна и къде ще громи руската армия!

Унищожаването на групировката на ВСУ в Донбас се превръща в приоритет за въоръжените сили на РФ. През следващата седмица ще започне главното сражение в Украйна, което ще се развие в този регион, но руската армия ще громи и във всички останали райони.

Руско-украинският експерт Юрий Подоляка сподели за това в ефира на собствения си канал в YouTube. Експертът отбеляза, че понастоящем има мащабно преразпределение на сили и средства на руската армия в Донбас.

“В района на Харков се създава мощна групировка и предполагам, че едновременно с настъплението в Донбас руското командване ще предприеме голяма стратегическа операция за обкръжаване на този град за последващо освобождение.

Освен голямата битка за Донбас, която вече е предрешена и ще започне в следващите няколко дни, е очевидно, че огромни сили на руските войски са разгърнати в няколко посоки и сега се концентрират в района на град Изюм”, уточни той.

 

Подоляка допуска, че въоръжените сили на РФ подготвят мощен удар срещу въоръжените сили на Украйна край Изюм, за да напреднат в тази посока на широк фронт и на значителна дълбочина.

“Очевидно е, че настъплението срещу Одеса също вече е на дневен ред. Руските войски вдигнаха мерника на Николаев и от северната страна.

Днес блокадата на Николаев се извършва едновременно от юг и изток. По града се нанасят сериозни артилерийски удари и като цяло в близко бъдеще тук могат да се очакват мощни настъпателни действия.

Все пак основните стратегически сили се съсредоточават на изток, в Донбас, където Народната милиция на ДНР продължава да пробиват отбраната на противника в района на Горловка, напредвайки с 2-3 км на ден”, добави той.

Експертът обърна внимание на факта, че групировката на въоръжените сили на Украйна в Мариупол е близо до колапс.

След това ще бъдат пуснати допълнителна  двадесет хилядна армия, които ще отиде да помогне за унищожаването на групировката на ВСУ в Донбас, както и за последващото освобождение на цялата Левобережна Украйна, а в крайна сметка и на Деснобережна Украйна, което на практика означава на цяла Украйна. Още повече, че много от големите градове вероятно го очаква съдбата на Мариупол, обобщи експертът.

Exit mobile version