Експерт посочи кога започва най-важното сражение в Украйна и къде ще громи руската армия!

Свят

Унищожаването на групировката на ВСУ в Донбас се превръща в приоритет за въоръжените сили на РФ. През следващата седмица ще започне главното сражение в Украйна, което ще се развие в този регион, но руската армия ще громи и във всички останали райони.

Руско-украинският експерт Юрий Подоляка сподели за това в ефира на собствения си канал в YouTube. Експертът отбеляза, че понастоящем има мащабно преразпределение на сили и средства на руската армия в Донбас.

“В района на Харков се създава мощна групировка и предполагам, че едновременно с настъплението в Донбас руското командване ще предприеме голяма стратегическа операция за обкръжаване на този град за последващо освобождение.

Освен голямата битка за Донбас, която вече е предрешена и ще започне в следващите няколко дни, е очевидно, че огромни сили на руските войски са разгърнати в няколко посоки и сега се концентрират в района на град Изюм”, уточни той.

 

Подоляка допуска, че въоръжените сили на РФ подготвят мощен удар срещу въоръжените сили на Украйна край Изюм, за да напреднат в тази посока на широк фронт и на значителна дълбочина.

“Очевидно е, че настъплението срещу Одеса също вече е на дневен ред. Руските войски вдигнаха мерника на Николаев и от северната страна.

Днес блокадата на Николаев се извършва едновременно от юг и изток. По града се нанасят сериозни артилерийски удари и като цяло в близко бъдеще тук могат да се очакват мощни настъпателни действия.

Все пак основните стратегически сили се съсредоточават на изток, в Донбас, където Народната милиция на ДНР продължава да пробиват отбраната на противника в района на Горловка, напредвайки с 2-3 км на ден”, добави той.

Експертът обърна внимание на факта, че групировката на въоръжените сили на Украйна в Мариупол е близо до колапс.

След това ще бъдат пуснати допълнителна  двадесет хилядна армия, които ще отиде да помогне за унищожаването на групировката на ВСУ в Донбас, както и за последващото освобождение на цялата Левобережна Украйна, а в крайна сметка и на Деснобережна Украйна, което на практика означава на цяла Украйна. Още повече, че много от големите градове вероятно го очаква съдбата на Мариупол, обобщи експертът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *