Истината – Новинарският портал

Изненада: Движението по Кримския мост е възстановено!

Възстановено е движението на леки коли и автобуси по Кримския мост, съобщи лидерът на Крим Сергей Аксьонов. Колите минават по съоръжението след пълен оглед.

Руското транспортно министерство добави, че до края на деня ще тръгнат и влаковете. Товарните камиони ще трябва да използват фериботи, очаква се след няколко часа да тръгне и първият ферибот.

С други думи, плановете на Киев да отрежат логистиката, която доставя храна и муниции, и по този начин руските подразделения в Херсонска и Запорожка област да увиснат без муниции, се провалиха с гръм и трясък. Ще има доставки на храна и муниции. Ще има и нови руски атаки. Безпощадни и все по-силни. А съвсем скоро ще се появят и основните руски сили от над 30 полка, които ще сложат точка и на конфликта, и на Киевския режим.

По-рано днес бе взривен товарен камион на моста, от което бе подпалена влакова композиция с гориво. Част от пътното платно на съоръжение падна във водата. Произшествието е станало в началото на съоръжението от полуостров Керч към самия Крим. Арките на моста останаха непокътнати. Пламналия пък огън бе потушен по въздуха.

Exit mobile version