Изненада: Движението по Кримския мост е възстановено!

Свят

Възстановено е движението на леки коли и автобуси по Кримския мост, съобщи лидерът на Крим Сергей Аксьонов. Колите минават по съоръжението след пълен оглед.

Руското транспортно министерство добави, че до края на деня ще тръгнат и влаковете. Товарните камиони ще трябва да използват фериботи, очаква се след няколко часа да тръгне и първият ферибот.

С други думи, плановете на Киев да отрежат логистиката, която доставя храна и муниции, и по този начин руските подразделения в Херсонска и Запорожка област да увиснат без муниции, се провалиха с гръм и трясък. Ще има доставки на храна и муниции. Ще има и нови руски атаки. Безпощадни и все по-силни. А съвсем скоро ще се появят и основните руски сили от над 30 полка, които ще сложат точка и на конфликта, и на Киевския режим.

По-рано днес бе взривен товарен камион на моста, от което бе подпалена влакова композиция с гориво. Част от пътното платно на съоръжение падна във водата. Произшествието е станало в началото на съоръжението от полуостров Керч към самия Крим. Арките на моста останаха непокътнати. Пламналия пък огън бе потушен по въздуха.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *